במערכת הפוליטית הישראלית שלחו ברכות להודו שמציינת היום (ראשון) את יום העצמאות ה-75 של המדינה. בדבריהם איחלו להמשך היחסים הדיפלומטיים של הודו וישראל.
"בשם אזרחי ישראל, אני שולח ברכות לכל אזרחי הודו, ובראשם הנשיא ראם נאת' קובינד וראש הממשלה נרנדרה מודי, עם תחילת השנה ה-75 לעצמאותכם" כתב נשיא המדינה יצחק הרצוג. "מי ייתן ותמשיכו לשגשג ולהתקדם כמדינה חופשית ודמוקרטית. הידידות העמוקה שלנו היא מקור לגאווה עבור שתי המדינות".
On behalf of the Israeli people, I would like to congratulate India, President Kovind @rashtrapatibhvn, and PM @narendramodi, as you enter your 75th year of independence! May you prosper and flourish as a free, democratic nation.
— יצחק הרצוג Isaac Herzog (@Isaac_Herzog) August 15, 2021
"אני שולח את ברכותיי החמות ביותר לאזרחי הודו על יום העצמאות שלכם. יהי רצון שהברית המיוחדת בין המדינות שלנו תמשיך לשגשג". את דבריו חתם בברכת "חג עצמאות שמח" באנגלית ובהינדי, לצד תיוגים של ראש הממשלה מודי ויו"ר הפרלמנט אומביר לאקוטה.
I extend my warmest congratulations to the people of India on the occasion of your 75th independence day. May the special bond between our nations continue to flourish.
स्वतंत्रता दिवस की हार्दिक शुभकामनाएं #HappyIndependenceDay2021 🇮🇳 @ombirlakota @narendramodi @indemtel
— מיקי לוי – 🇮🇱🎗️Mickey Levy (@MKMickeyLevy) August 15, 2021
מנכ"ל משרד החוץ אלון אושפיז הוסיף ואמר כי הוא "מאחל לכל אזרחי הודו יום עצמאות שמח במיוחד. ישראל אסירת תודה על הידידות שלכם, ואני אסיר תודה על כל מה שלימדתם אותי".
בשגרירות הישראלית בהודו הכינו סרטון לרגל יום העצמאות של המדינה, במסגרתו עובדי השגרירות הציגו ברכות לרגל החג. "זהו כבוד גדול עבורי לאחל לאזרחי הודו חג עצמאות שמח בשם אזרחי ישראל" אמרה מנכ"לית השגרירות רוני ידידיה-קליין. "הברית של ישראל והודו חזקה היום מאי פעם, ואנחנו רואים זאת במגוון תחומים שונים".
https://twitter.com/IsraelinIndia/status/1426765709904805889?s=20
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
1 דיונים
יהודי
חזקה מאי פעם.... רק כמובן בסכות ביבי ולא בזכות לפיד ..
15:13 15.08.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הנה מצאתי עוד חמוץ
בתגובה ל: יהודי
חמוצי
18:20 15.08.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר