הפתעה ליד הקפה: עוגת שמרים ופרג

את הבוקר הזה פותחים עם עוגה שהולכת נהדר לצד הקפה: עוגת שמרים ופרג, עם מייפל ווניל. נשמע מסובך להכנה? שירן שלו עושה את זה פשוט. המתכון המלא

הפתעה ליד הקפה: עוגת שמרים ופרג
  מתכון לעוגת שמרים ופרג (shutterstock)

מתכון לעוגת שמרים ופרג

את הבוקר הזה פותחים עם עוגה שהולכת נהדר לצד הקפה: עוגת שמרים ופרג, עם מייפל ווניל. נשמע מסובך להכנה? שירן שלו עושה את זה פשוט. המתכון המלא

החומרים לבצק

500 גרם קמח (4 כוסות)

1/3 כוס סוכר

קורט מלח

2 ביצים

5 כפות שמן

100 גרם מחמאה חתוכה לקוביות

30 גר' שמרים יבשים

3/4 כוס מים

מלית

250 גר' פרג

3/4 כוס מים

3/4 כוס סוכר

3-4 כפות מייפל

כף וניל

אופן ההכנה

מתחילים בבצק: שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את הביצים, השמן, המחמאה ואת המים (אם יש צורך בעוד מים, אפשר להוסיף אבל כל פעם קצת) לשים את העיסה עד לקבלת בצק אחיד. מניחים את הבצק להתפחה מכוסה במגבת לשעה וחצי.

המלית: מרתיחים בסיר את המים, הסוכר, המייפל והוניל עד שהנוזל הופך לסירופ. מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב כשהסיר רותח. המלית צריכה להיות במרקם שנוח למריחה ולא נוזלית.

כאשר מקבלים את המרקם הרצוי, אפשר להוריד מהאש.

חותכים את הבצק ל- 4 כדורים שווים.

מרדדים כל כדור למלבן, מורחים על כל כדור שכבה נדיבה מהמלית.

מגלגלים את המלבנים לרולדות וקולעים 2 רולדות זו בזו, בצורת איקס.

מעבירים לתבנית אינגליש קייק עטופה בנייר אפייה.

מכניסים את שתי התבניות לתנור בחום של- 180 מעלות, עד לקבלת עוגת שמרים אפויה.

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו