משרד הבריאות עדכן הבוקר (ראשון) כי 4,145 חולי קורונה חדשים אובחנו אתמול, המהווים 5.38 אחוז מתוך כ-83 אלף הבדיקות שבוצעו. מדובר בפעם הראשונה בגל הנוכחי שאחוז המאומתים היומי עומד על יותר מ-5 אחוז.

לפי הנתונים, בישראל יש כעת 49,608 חולי קורונה פעילים בישראל, מהם 877 מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ. מניין החולים הקשים עלה מחצות ב-36 וחצה את רף ה-500, כשכעת יש 524 חולים שמצבם מוגדר קשה – מתוכם 84 מונשמים. כמו כן, אמש התווספו 7 מתים למניין הקרבנות של המגפה, שעומד כעת על 6,632 נפטרים מתחילת ההתפרצות.

בתוך כך, במשרד הבריאות פרסמו חלוקה של מספר החולים הקשים לפי קבוצות גיל, כשמהנתונים עולה כי מרבית החולים הקשים הם בני 60 ומעלה שאינם מחוסנים. בקרב בני 60 ומטה, 2.2 מכל 100 אלף איש הם אינם מחוסנים שחלו במצב קשה, אל מול 0.6 מחוסנים. בקרב האוכלוסיה הבוגרת יותר ישנם 134.1 חולים קשים לכל 100 אלף איש בקרב אלה שאינם מחוסנים, אל מול 20 בלבד שהיו מחוסנים באופן מלא.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צילום: לע"מ

על רקע המשך העלייה בנתוני התחלואה, מנכ"ל משרד הבריאות נחמן אש אמר הבוקר (ראשון) בראיון לרדיו 103fm כי הוא "עוקב בדאגה אחרי המספרים, גם בסוף השבוע היו הרבה מאומתים ומספר החולים קשה עלה". לדבריו,  "מספר המאומתים צפוי לעלות, אנו מקווים לראות את השפעת החיסון השלישי. אנו פותחים עוד ועוד מחלקות, וזה מורכב כשיש גל כזה. כבר יש פגיעה באיכות הטיפול של בתי החולים, העומס על הצוותים גורם לכך שהטיפול פחות טוב".

"צריך להמתין ולראות את אפקט החיסון השלישי, ואני מקווה מאוד שיהיה אפשר להימנע מסגר. הימים הקרובים יעידו. אנחנו מקווים שנראה בשבוע הקרוב סימנים של ירידה בתחלואה הקשה. צריך להישאר אופטימיים ולקוות שמה שאנחנו עושים יוריד את התחלואה הקשה" הוסיף. עם זאת, אש הזהיר כי "אם נראה שהתחלואה הקשה תמשיך לעלות, נגיע למצב שנצטרך סגר".