שר החוץ יאיר לפיד חנך הבוקר את הנציגות הישראלית ברבאט בירת מרוקו, במעמד סגן שר החוץ המרוקאי, מוחסין ג׳זולי.
במהלך הטקס גזרו השרים את הסרט, חשפו את הלוט וראש הנציגות הישראלי דוד גוברין קבע מזוזה בפתח הנציגות.

בתוך כך, במסגרת ביקורו של שר החוץ לפיד במדינה, ובמהלך פגישה עם מקבילו, שר החוץ של מרוקו בוריטה, העביר לפיד אגרת חתומה מטעם נשיא המדינה יצחק הרצוג, למלך מרוקו.
הרצוג כתב כי "הרשה לי להביע את הערכתינו הכנה על ההחלטה לכינון היחסים הדיפלומטיים המלאים והידידותיים בין מדינת ישראל לממלכת מרוקו. אנו מחויבים להעמיקם ולחזקם, ומקווים כי עוד יתרחבו וישגשגו בעתיד. עמינו חולקים קשר היסטורי ארוך, ואני מעריך את מחויבות הממלכה לשמירת בטחון היהודים בארצך לאורך השנים. המחויבות הארוכה לאורך הדורות אשר החלה עם אבותיך הינה סימן לסולידריות. אני מעריץ את התרומה המשמעותית של הוד מעלתו לטובת הפיוס הישראלי-הערבי באזורנו".
"אני מעריך רבות את שיתוף הפעולה בין ממלכת מרוקו למדינת ישראל בתחומי דיפלומטיה, בטחון, כלכלה, תרבות, תיירות, בריאות ובחקלאות", המשיך הרצוג. "אנו מקווים להרחיב ולהעמיק את שיתוף הפעולה בשנים הקרובות לרווחת עמינו. אדגיש בנוסף את תרומתה החשובה של הקהילה היהודית בממלכת מרוקו ליהודי העולם ולמדינת ישראל".
הרצוג הזמין את המלך להיפגש עמו: "הוד מעלתך, אודה להזדמנות להיפגש עמך בעתיד הקרוב. אנא קבל את ברכותיי לכל משפחת המלוכה ולכל העם בממלכת מרוקו לרגל האירוע המשמח".
אתמול (רביעי) בהצהרה רשמית לאחר הפגישה עם בוריטה אמר לפיד כי היחסים שנרקמים בין המדינות צפויים לעבוד לטובת דורות העתיד, ויצא נגד רוחות המלחמה במזרח התיכון.
"יהודים חיו במרוקו כמעט אלפיים שנה", אמר לפיד. "רוב השנים, ורוב התקופות, היהודים חיו פה בשלום. השלום והחברות העתיקה הזו, מוחזרת בידי אנשים שיודעים לחשוב מחדש על סכסוכים ישנים. בראש ובראשונה, בידי הוד רוממותו המלך מוחמד השישי, בידי החזון והאומץ שלו. אנחנו אסירי תודה לו".

"המציאות אינה נתון. המציאות היא בחירה שאנחנו עושים", המשיך לפיד. "יותר מדי שנים נתנו לאנשים אחרים לבחור בשבילנו את דרך המלחמה. היום אנחנו לוקחים את גורלנו בידינו ובוחרים בדרך השלום. מה יצא לנו מכל השנים שבהן היחסים בין שתי האומות העתיקות והגאות שלנו היו מנותקים? שום דבר. מה יצא לאזרחים שלנו מזה? שום דבר. היום אנחנו משנים את זה".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
בני
אני מקוה שאת השגריר. תמנה את בן הכלבה מאיר הנכה היפוך אותיות כהן,האנס בן של זבל ארור השאיר נשים נשואות שאנס אותן גרושות,טימא אותן,השאיר בחורות פנויות ללא אפשרות להינשא,ביגלל המעשים...
אני מקוה שאת השגריר. תמנה את בן הכלבה מאיר הנכה היפוך אותיות כהן,האנס בן של זבל ארור השאיר נשים נשואות שאנס אותן גרושות,טימא אותן,השאיר בחורות פנויות ללא אפשרות להינשא,ביגלל המעשים המתועבים שלו,וכל הזמן הזבל הזה היסתתר מאחורי הצורר ימח שמו לפיד שם רשעים ארורים ירקב, עם ליהי הלסבית וכל הילדים שלו,מה שחשוב להסתיר אנס מאחורי הגב,וכל זה היה אצל דיין אילנה המפגרת,עשתה כתבה וקיבלה איומים להפסיק ואז נדם קולה של המתועבת,כולם מושחתים ארורים,בראשם הזבל הנכה מדימונה,
המשך 15:38 12.08.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר