אימרה מוכרת אומרת, שלהתבגר זה אומר להפסיק לשים על כל דבר קטשופ, ולשים במקום זה טחינה. אז אם כבר – למה לא להכין ממנה לחם? קבלו מתכון נהדר ללחם טחינה שמכינים ב10 דקות!
מתכון ללחם טחינה
מצרכים
6 כפות טחינה
2 כפות דבש (אפשר להחליף במייפל או סילאן)
4 ביצים
כפית שטוחה סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כוס של פיצוחים כלשהם, מעורבבים עם חצי כפית מלח (גרעיני חמניה, אגוזים, צנוברים, גרעיני דלעת, שקדים, זרעי פשתן, מה שבא)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. חשוב מאוד מאוד לחמם את התנור לפני שמתחילים בהכנה, כי הוא חייבל היות חם ומוכן מיד כשהסודה לשתיה נכנסת לבלילה, כי מאז צריך לעבוד מהר ולהכניס אותו לתנור.
2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים חוץ מהפיצוחים.
3. מוסיפים חצי מהפיצוחים ומערבבים.
4. שופכים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב, ומפזרים מעל את שאר הפיצוחים.
5. אופים חצי שעה.
6. מוציאים מהתבנית ומחכים שיתקרר לגמרי לפני שפורסים.
טיפים חשובים
– לא לשים יותר מכפית שטוחה ממש של סודה לשתיה, אחרת הלחם יצא מר.
– אם בחרתם לשים גרעיני חמניה, הם עלולים להפוך לירוקים בגלל הסודה לשתיה. אל תבהלו, הם אכילים לגמרי וזה תוספת טעימה מאוד ללחם טחינה.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים