מרק כתום עם כרישה

כשבחוץ קריר והגשם נוקש בחלון, זה הזמן להוציא את הירקות מהמקרר ולהכין מרק כתום גדוש בויטמינים ובבריאות. שירן שלו מסבירה איך עושים זאת נכון. המתכון המלא

מרכיבים

מעט שמן זית

3 כרישות (החלק הלבן בלבד)

4-5 בטטות גדולות

חתיכה נדיבה מדלעת

מים רותחים

מלח

פלפל

אבקת מרק עוף

מתכון למרק כתום עם כרישה: אופן ההכנה

חותכים את הכרישה לטבעות דקות ומאדים אותן בתוך סיר עם מעט שמן זית.

קולפים וחותכים לקוביות בינוניות את הבטטה והדלעת ומוסיפים אותן לסיר

כאשר הכרישה מתחילה להיות שקופה. מערבבים היטב ומוסיפים מים רותחים (לא יותר מידי כדי שלא יגלוש). מטלים במלח, פלפל ובמעט אבקת מרק עוף.

כאשר הירקות רכים, מכבים את האש וטוחנים עם בלנדר ידני עד לקבלת מרקם סמיך.

מומלץ להגיש עם עירית קצוצה או עלי טימין וזילוף של שמן זית.