מבזקים
סרוגים

הרב לאו ספד: "נפרדים כעת מהאבא של הצפון"

הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו ספד לרב אברהם דב אוירבך: "אבא שדאג לרוחניות ולגשמיות, עמד על משמר הכשרות ההלכה, ועמד לימינם של כל רבני האזור"

א' אלול התשפ"א
הרב לאו ספד: "נפרדים כעת מהאבא של הצפון"
הרב לאו ספד: "נפרדים כעת מהאבא של הצפון" צילום: הרב לאו בהלוויית הרב אוירבך זצ"ל

הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו ספד בהלווית הגאון הרב אברהם דב אוירבך זצ"ל אב"ד טבריה צפת, שנפטר הבוקר.

ברוך דיין האמת: רב העיר טבריה נפטר בגיל 86
ברוך דיין האמת: רב העיר טבריה נפטר בגיל 86צילום: ברוך דיין האמת: רב העיר טבריה נפטר בגיל 86

"אנו נפרדים כעת מהאבא של הצפון ולא רק של טבריה והמשפחה, אבא שדאג לרוחניות ולגשמיות, עמד על משמר הכשרות ההלכה, ועמד לימינם של כל רבני האזור. הרב אוירבך כיהן בראש בית הדין הרבני טבריה וצפת וכלל הדיינים בבתי הדין נהנו ממנו תושייה ועצה רבה, תוך שידע לעמוד על משמר ההלכה."

הרב אבינר סופד לרב אברהם דב אוירבך זצ"ל
הרב אבינר סופד לרב אברהם דב אוירבך זצצילום: הרב אבינר סופד לרב אברהם דב אוירבך זצ

הרב לאו ספד עוד לרב אוירבך "שהיה גדול בתורה ענק במידות ומורה הוראה לרבנים ויחידים בלא לזוז מהמסורת המסורה לנו. הרב אוירבעך הגיע עם תורת ירושלים לעיר טבריה והמשיך את הדרך של חמיו הרב ורנר שהיה אב"ד טבריה. ורבני הישובים כולם ידעו שיש להם אוזן קשבת בעצה נכונה בביתו של הגאון רבי אברהם דב אויערבך זצ"ל שנפטר היום".

הלוויה הספד הרב אברהם דב אוירבך הרב דוד לאו