"יש עומס" ישיבה ראשונה של הוועדה למינוי שופטים
בישיבתה הראשונה של הוועדה למינוי שופטים, היא צפויה למנות את ניל הנדל למשנה לנשיאת בית המשפט העליון. סער: "נדרשת עבודה אינטנסיבית של הועדה כדי לאייש את התקנים"

שר המשפטים גדעון סער פתח את הישיבה הראשונה של הוועדה לבחירת שופטים, שמתכנסת בפעם הראשונה מאז הבחירות לכנסת ה-24.
בישיבה הנוכחית, החברים צפויים למנות את השופט ניל הנדל למשנה לנשיאת בית המשפט העליון במקומו של חנן מלצר שפרש. את שאר המינויים יעשו בישיבות הבאות של הוועדה.
"אני שמח על ההתכנסות הראשונה של הועדה לבחירת שופטים, אנחנו לפני פרשת שבוע פרשת שופטים, ששם נאמר "שופטים ושוטרים תיתן בכל שעריך", ובאמת אנחנו התכנסנו במהירות אחרי שההרכב של הועדה לבחירת שופטים הושלם ביום רביעי שעבר, עם בחירת נציגי הועדה מהכנסת ומהממשלה, במהירות האפשרית ע"מ להתחיל להתקדם לאיוש תקני שיפוט שנחוצים היום בכל הערכאות.
יש עומס גדול במערכת ונדרשת עבודה אינטנסיבית של הועדה כדי לאייש את אותם תקנים. לכן אנחנו כבר מתכנסים היום ע"מ להקים את ועדות המשנה, ושהן יתחילו לפעול בדחיפות גדולה ככל שהדבר הזה ניתן, שנוכל להתקדם.
"אני משוכנע שכל מי שיושב ליד השולחן הזה, ללא תלות בגוף שהוא מייצג, היא בחירת השופטים הטובים ביותר, לכל ערכאות השיפוט, האיכותיים ביותר והראויים ביותר, וגם באופן שייתן ביטוי לגיוון של החברה הישראלית – וזה אני מאמין שכולנו ביחד נעשה. תודה."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו