לאחר שהשיק בשבועות האחרונים את רפורמת הכשרות ופעל לעגן אותה בחקיקה במסגרת חוק ההסדרים, השר לשירותי דת, מתן כהנא,  פתח בסדרת התייעצויות לקראת גיבוש חוק גיור ממלכתי.

בסביבת השר אומרים כי העקרונות העומדים לנגד עיניו הם שמירה על גיור ע"פ ההלכה, מתוך דאגה לעתיד העם היהודי. השר יקפיד על ממלכתיות הגיור ועל אהבת הגר כפי שנהג הרב גורן זצ״ל, והרב חיים דרוקמן נ״י בתקופתו כראש מערך הגיור.

יש לציין כי כהנא צפוי לספוג התנגדות חריפה לרפורמת הגיור מצד המגזר החרדי, וגם מצד חלקים מהציבור הדתי לאומי בראשם ח"כ סמוטריץ'.

כאמור, כהנא מעוניין להתחיל את סבב ההתייעצויות עם הרבנים הראשיים וכבר פנה אליהם בבקשה להיפגש בנושא.

בשבועות הקרובים השר ייפגש עם רבנים בכירים בציבור הדתי לאומי, עם השר לשעבר משה ניסים אשר היה אחראי על "מתווה ניסים", ועם אנשי מערך הגיור לקראת ניסוח החוק תוך מטרה להציג מתווה בעל תמיכה רחבה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ממה אתה מפחדים? השר מתן כהנא (מתוך ערוץ כנסת)

במהלך חודש מרץ,  לאחר שהממשלה לא הציגה תכנית גיור אשר תענה על הבעיות שהתעורר, בג"ץ קיבל את העתירות המבקשות להכיר בגיורים רפורמיים וקונסרבטיביים, ולמעשה קבע כי לפי חוק השבות יש לקבל יהודים שעברו גיורים לא אורתודוכסיים.

ההחלטה של בג״ץ  קובעת שגם גיור לא אורתודוכסי שנעשה במדינת ישראל יוכר גם כן.

בהסכם הקואליציוני שנחתם עם הקמת הממשלה, הובהר כי ימינה תקדם את האפשרות לכך שכל רב עיר יוכל להקים בית דין לגיור. כעת צפוי השר כהנא לנסות לממש את הרפורמה הזו.