אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

לוצ'נה: איטלקית עם טוויסט| ביקורת מסעדה

ארוחה בלוצ'נה תקח אתכם לביקור קצר באיטליה, עם מנות שלא תמצאו בכל מסעדה חלבית. בין אם טרם ביקרתם במקום, ובין אם אתם כבר מכירים את המסעדה, אל תוותרו על הניוקי ערמונים ועל סיגר הקשקבל!

לוצ'נה: איטלקית עם טוויסט| ביקורת מסעדה
  (צילום: אסף קרלה)

בלב קניון ממילא הקסום שוכנת לה לוצ'נה, מסעדה איטלקית, שכבר בכניסה אליה מתחילה התחושה של קפיצה קצרה לאיטליה.

המקום מציע מספר אזורי ישיבה: מרפסת חיצונית שצופה למדרחוב הירושלמי של ממילא, ישנם מקומות על האמפי של הקניון, וגם מקומות ישיבה בתוך המסעדה עצמה, בהם אנחנו בחרנו.

בישיבה בפנים המסעדה אפשר לדמיין לרגע שאנחנו נמצאים בכלל על שפת הרחוב ברומא. מה שעושה את הקסם הם הפרחים, העצים, פנסי רחוב ומזרקת המים שנמצאים ממש במרכז המסעדה.

ראשונות

עוד לפני שהזמנו, הוגש לנו לשולחן לחם זיתים וחמאה, ושתי כוסות שמפניה. המנות איתן בחרנו לפתוח את הארוחה הן טרטר דג ים, קריספי פולנטה, וסיגר קשקבל ושקדים.

טרטר דג ים (צילום: אסף קרלה)

מנת הטרטר מורכבת מדג נא, יחד עם יוגורט עשבי תיבול, ליים ופיסטוקים. המנה מוגשת בצורה יפה. הטעם של הדג אמנם לא היה דומיננטי מספיק, אך בסך הכל מדובר במנה נחמדה ביותר

בין מה שכתוב בתפריט על הקריספי פולנטה, לבין המנה בפועל יש פער גדול, אבל אנחנו כלל לא מתלוננים עליו, מכיוון שמדובר במנה מעולה. בכל מקרה, הובטח לנו שהתפריט יעודכן בהקדם. הפולנטה לא מגיעה במרקם קריספי ומכילה פטריות צרובות. מנה עשירה וחמימה, מרגישים גרגירי קמח תירס אך מנגד היא קרמית. מנה טובה שפותחת את החשק למנה הבאה, בדיוק כמו שמנה ראשונה צריכה להיות. אהבנו מאוד

סיגר קשקבל ושקדים (צילום: אסף קרלה)

סיגר קשקבל ושקדים (צילום: אסף קרלה)

הסיגר קשקבל ושקדים הגיע בשלישיית סיגרים פריכים, ממולאים בגבינת קשקבל ונחים על מצע של יוגורט עם נגיעות רסק עגבניות. הקראנץ' בכל ביס היה לא פחות ממושלם, ואיזון הטעמים מצוין. מבחינתנו, המנה הזאת היא המנצחת מבין מנות הפתיחה.

עיקריות

השפע של המנות העיקריות המוצעות בתפריט הקשה על הבחירה, ולאו דווקא במובן רע. הלכנו על המלצת הבית ובחרנו שניים מהמיוחדים של לוצ'נה: ניוקי ערמונים וקפלטי פורצ'יני, וגם סלט ונציאני ופיצה פסטו. המנות הגיעו לבקשתנו בשיטת מה שמוכן יוצא, והמהירות בהחלט ראויה לציון, פחות מעשר דקות מרגע ההזמנה ועד הגעת העיקרית הראשונה.

הסלט ונציאני הוא סלט פרשי, לאוהבי המתוק. הסלט מכיל תערובת חסה ואנדיב, סלק אדום, תערובת פיצוחים מתוקה וקוביות פטה מטוגנות. קוביות הפטה משתלבות היטב ומאזנות את המתיקות של הפיצוחים.

הסלט (צילום: אסף קרלה)

בפיצה הורכבה מרוטב פסטו, מוצרלה, שמן זית ובזיליקום טרי. טעם הפסטו חזק, משום שהבזיליקום מופיע גם ברוטב, וגם בעלים המונחים על הפיצה. הבחירה במנה הזו איזנה היטב את שאר המנות העיקריות, שהיו מתוקות.

מנת הניוקי ערמונים הכילה פטריות, בלסמי מצומצם, וקרם פרש מעל. מנה מעולה ומתקתקה, שמצליחה להיות רכה, אך הניוקים לא לא שוחים ביותר מידי רוטב. מדובר במנה גדולה ומשביעה, ביס של ניוקי עננים עם פטריות וערמונים, שלגמרי מחליק בגרון. היה קשה לעצור אותנו מלחסל את המנה למרות שהיינו כבר מלאים למדי.

ניוקי ערמונים (צילום: אסף קרלה)

הקפלטי פורצ'יני הם מיני טוטיליני, ממולאים בפטריות יער, ברוטב קרמל סויה, בליווי מסקרפונה. בטרם הזמנו, המלצרית הזהירה שמדובר במנה מתוקה, והיא אכן כזאת. מנה ייחודית וטעימה, זה מצאנו מנעד של טעמים ייחודיים. בהחלט לא מנה שמוצאים בכל מסעדה, אהבנו מאוד.

קלפטי פורצ'יני (צילום: אסף קרלה)

משהו לשתות?

כאשר התלבטנו על בחירת קוקטייל, הברמן הגיע אלינו וניסה להתאים אלינו את השתיה שתהיה לנו הכי טעימה. על השאלה אם מתאים לנו מר או חמוץ, ענינו שבכלל בא לנו כרגע משהו מתקתק.

הברמן רקח לנו את קוקטייל קוקו שאנל: רום מיושן, אננס טרי, סירופ קוקוס ופסיפלורה. הטעם אקזוטי וזורק אותנו לחופשה בחוף תאילנדי בעידן טרום קורונה. בחירה מצוינת שמדגישה גם את האננס וגם את הקוקוס.

לקינוח

הקינוחים לא מופיעים בתפריט משום שהם משתנים על בסיס יומי, ועל כן הם מוצגים בויטרינה בכניסה למסעדה. נשמענו להמלצת המלצרית, ובחרנו בפאי לימון ואמריקן צ'יז קייק.

פאי לימון (צילום: אסף קרלה)

הפאי היה מצוין, טעם הלימון לא חזק מידי, מה שקורה לעיתים קרובות בפאי מסוג זה. הבצק פריך, והמרנג גבוה.

גם הצ'יג קייק הייתה נהדרת, מדובר בקינוח עדין וקליל, שאינו מתוק יתר על המידה.

בשורה התחתונה

לוצ'נה זה מקום לחזור אליו. המנות מיוחדות, וברור שעומד מאחוריהן שף שיודע מה הוא עושה. קפיצה קצרה לאיטליה בלב ירושלים.

לסיכום

ציון כללי: 5

מנות: מיוחדות ומשביעות, ישנן לא מעט מנות ללא גלוטן.

מחיר: ממוצעים ונורמליים, יחזית למסעדות שף חלביות.

שירות: מעולה ואישי.

שירותים: אין במקום, יש להשתמש בשירותים של קניון ממילא.

כשרות: למהדרין, רבנות ירושלים.

כתובת: ממילא 8, ירושלים.

שעות פתיחה: ראשון – חמישי 10:00-23:00, שישי 9:00-16:00, מוצ"ש שעה אחרי צאת השבת-00:00.

החשבונית

טרטר דג ים – 59 ₪

קריספי פולנטה – 48 ₪

סיגר קשקבל ושקדים – 52 ₪

ניוקי ערמונים – 76 ₪

קפלטי פורצ'יני – 78 ₪

סלט ונציאני – 72 ₪

פיצה פסטו – 67 ₪

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
קיבלתם *שמפנייה* או איזה יין איטלקי מוגז?
הרב פיינשמעקער | 09-08-2021 17:49
יש הבדל, אתם יודעים.