ממשל ביידן מגבש תוכנית לחייב כמעט את כל התיירים שמגיעים למדינה להיות מחוסנים באופן מלא נגד קורונה. כך מוסר גורם בבית הלבן לרויטרס.

בבית הלבן מעוניינים לפתוח מחדש את התיירות, במטרה להגיע בסופו של דבר למצב שבו יוסרו המגבלות שאוסרות על רבים ברחבי העולם להיכנס למדינה. אך נכון לשעה זו, לא מוכנים בממשל להסיר את ההגבלות לחלוטין, זאת בעקבות העלייה במקרי הקורונה והתפשטות ווריאנט הדלתא המדבק ביותר.

בממשל עובדים מספר צוותים על מנת למצוא מערכת חדשה שתאפשר לפתוח מחדש את התיירות. בבית הלבן מתנהלים בגישה הדרגתית, שתביא בסופו של דבר לאפשרות של כניסה של רוב התיירים לארה"ב, מכל המדינות, למעט יוצאי דופן מעטים, באמצעות החיסון.

(צילום: שאטרסטוק)

הבית הלבן נמצא כעת בדיונים עם גורמים שונים, בהם חברות תעופה, בנוגע לשאלה כיצד ייאכפו את חובת החיסון. הממשל יצטרך גם להחליט מה הוא יחשיב כהוכחה מספקת להתחסנות, והאם הוא יקבל חיסונים בהם האמריקאים לא משתמשים ולא אושרו על ידי הרגולטורים, כגון החיסון הרוסי ספוטניק 5.

כזכור, הגבלות הכניסה המשמעותיות לארה"ב חלו לראשונה בינואר 2020 על סין, ולאחרונה הוטל איסור כניסה כבד על הודו, שם מגפת הקורונה משתוללת.