בריא וטעים: קבבוני דגים שכולם אוהבים
מחפשים מתכון מיוחד להכנת דגים? רוצים להכין מנה שגם הילדים יאהבו? המתכון הבא הוא בשבילכם: קבבוני ביס מדגים וירוקים, מנה מזינה ובריאה
(צילום: שירן כהן שי)
קבבוני ביס מדגים וירוקים:
6 קבבונים בגודל הזרת עם אנטי פסטי ירוקים. דג טחון נקי מאפשר לנו ליהנות ממרקם עדין ונימוח שיכול לשמש לכל מטרה, גם כאשר אנחנו טוחנים אותו ויש חלקים ממנו שאנו זורקים, עדיין נשלם בעבור משקל הדג המלא לפני הטחינה שלו. בדיוק מהסיבה הזאת, אמליץ על נסיכת הנילוס כדג טרי כמובן, תכולת הבשר שבו גבוהה, יחסית לדגים אחרים.
מרכיבים:
- חלבון ושומן: 800 גרם נסיכת הנילוס טרי טחון (זה שווה בערך לדג שלם במשקל 1.300 ק״ג)
- פחמימה: 1/3 חלק עליון של צרור כוסברה
- 1/3 חלק עליון של צרור פטרוזיליה
- 1 בצל יבש גדול
- 1/2 כוס שיבולת שועל טחונה דק (קוואקר)
- כפית מלח צמחי מרפא/ מלח ורוד הימאליה ופלפל אנגלי טחון
אופן הכנה:
- קצצו את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל.
- הכניסו לתוך קערה את כל המרכיבים וערבבו בעדינות.
- הכינו מראש קבבונים בגודל ״זרת״, כך הם יהיו קטנים וכייפים.
- על מחבת פסים שחומם מראש, הניחו את הקבבונים, אין צורך בשמן.
- 2 דקות על כל צד יעשו את העבודה.
- זהו, מוכן.
טיפ להגשה:
- קחו יוגורט עיזים 3% שומן והוסיפו לו עלי זעתר טריים או קצצו את החלק הירוק של הבצל לתוך היוגורט.
- מרחו שכבה דקה על צלחת שטוחה.
- קחו עגבנייה חתוכה ולחצו עליה, כך שרק הגרעינים והמיץ שלה יצוף על היוגורט.
- קחו טחינה גולמית ופזרו כמה טיפות ספורות בצלחת ההגשה.
- ברגע ההגשה, הניחו את הקבבוני ביס מעל והגישו.
בתאבון!
_________________________________
המתכון באדיבות: מורן שטרום, נטורופתית מוסמכת.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו