במסגרת הדיונים הליליים בממשלה על אישור תקציב המדינה, התפתח מאבק בין השר לשירותי דת מתן כהנא לבין אנשי האוצר. השר כהנא דרש להכניס החלטה לרפורמת הכשרות שמעוגנת בחוק ההסדרים לפיה: הקמת תאגידי הכשרות תעשה בהסכמת מועצת הרבנות הראשית.

דרישתו של כהנא נועדה כדי למנוע מצב בו אנשים בעלי "כושר רב עיר" שחזרו בשאלה יוכלו להקים תאגידי כשרות. כזכור, במסגרת רפורמת הכשרות 3 רבנים בעלי "כושר רב עיר" יכולים להקים תאגיד כשרות. כאמור, כהנא דרש מהאוצר כי מועצת הרבנות תאשר כל הקמת תאגיד כשרות זאת כדי למנוע מרבנים שחזרו בשאלה להקים תאגידים.

במהלך הלילה, האוצר סירבו בתקוף להכניס את אותה החלטה לרפורמת הכשרות, אולם לבסוף התקבלה דרישתו של השר.

השר כהנא נלחם מול האוצר על החלטה זאת בעקבות פגישה שקיים עם הרב דרוקמן לפני כשבועיים. במהלך הפגישה, הרב דרוקמן העלה מס' הסתייגויות כלפיי רפורמת הכשרות ביניהם הפרצה של רבנים בעלי "כושר רב עיר" אשר חזרו בשאלה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

השר כהנא מציג את רפורמת הכשרות (צילום: דוברות המשרד לשירותי דת)

תקציב הישיבות יעמוד על 1.170 מיליארד ש"ח

בתוך כך, הממשלה אישרה מוקדם יותר היום במסגרת תקציב המדינה את תקציבי הישיבות שיעמוד על 1.170 מיליארד ש"ח. רה"מ בנט עסק בעצמו בתקציב הישיבות והנחה את אורבך, שקד וסילמן לטפל בנושא.

במסגרת התקציב שאושר כעת בממשלה: הישיבות יקבלו 1.040 מיליארד ש"ח באופן מיידי זאת כדי למנוע פגיעה בתפקודם. האוצר רצה לקצץ בתקציב הישיבות ולהעמידו על 850 מיליון ש"ח, אולם אורבך ושקד יחד עם אנשי לשכתו של בנט הגיעו להסכמות עם האוצר על הסכום שהוזכר.

גורמים המעורבים בפרטים מספרים כי: "במהלך המו"מ על התקציב, ראש הממשלה בנט התעקש שלא תהיה פגיעה בתקציבי הישיבות ואף דפק על השולחן מול אנשי האוצר כיד למנוע פגיעה מסוג זה".