מבזקים
סרוגים

מספר החולים הקשים – הגבוה מחודש אפריל

2140 בני אדם אובחנו ביממה האחרונה כנשאים של נגיף הקורונה. במקביל, מספר החולים הקשה זינק ב-16 תוך יממה. הבוקר: מבצע החיסון השלישי יוצא לדרך

גיא עזרא | חדשות סרוגים
כ"א אב התשפ"א
מספר החולים הקשים – הגבוה מחודש אפריל
מספר החולים הקשים – הגבוה מחודש אפריל צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

התפשטות הקורונה.

על רקע קריאתו של ראש הממשלה נפתלי בנט, על מבצע החיסון השלישי, משרד הבריאות מפרסם הבוקר (שישי) את נתוני התפשטות הקורונה מהם עולה כי מספר החולים הקשה ממשיך לעלות.

טרגדיה בסורוקה: בן 38 נפטר מקורונה
טרגדיה בסורוקה: בן 38 נפטר מקורונהצילום: טרגדיה בסורוקה: בן 38 נפטר מקורונה

על פי הנתונים, ביממה האחרונה אובחנו 2,140 מאומתים חדשים מתוך 91,202 שנבדקו לגילוי הנגיף.

עוד עולה מהנתונים כי ישנם 167 חולים שמצבם מוגדר קשה. 26 מונשמים. 6,466 נפטרים במצטבר מפרוץ המגפה.

5,780,708 מתחסנים מנה ראשונה. 5,360,678 מתחסנים מנה שנייה. היום בשעה 10:30 יצא לדרך מבצע החיסון השלישי. האזרח הראשון להתחסן יהיה נשיא המדינה יצחק הרצוג.

אמש (חמישי) דווח על גבר בן 38 שנפטר בבית החולים סורוקה לאחר שנדבק בנגיף קורונה. מבית החולים נמסר כי מדובר באדם שהיה ללא מחלות רקע ולא היה מחוסן.

בהודעה שפורסמה מטעם בית החולים, נמסר כי המנוח נדבק ופיתח תסמינים נשימתיים קשים בגללם אושפז. הוא הדרדר במהירות, הונשם וחובר למכונת אקמו.

פרופ' מוטי קליין, מנהל היחידה לטיפול נמרץ בסורוקה, אמר: "לצערנו, העובדה שהיה צעיר ולא סבל ממחלות רקע לא סייעו לו בהתמודדות עם המחלה הקשה. הסיפור העצוב רק מדגיש את חשיבות ההתחסנות".

בן כספית נגד בנט: חיקוי מסע"ת של נתניהו גורם נזק
בן כספית נגד בנט: חיקוי מסעצילום: בן כספית נגד בנט: חיקוי מסע

"בגלים הקודמים, בטרם היה חיסון זמין, היינו עדים לצעירים עם מחלה קשה שמצבם החריף במהירות ולמרבה הצער חלקם לא שרדו. חשוב להפנים את המשמעות של חומרת המחלה, וכרגע כשהחיסון יעיל וזמין ללכת להתחסן".

במחלקה פנימית קורונה וביחידה לטיפול נמרץ בסורוקה מאושפזים כעת 6 מטופלים:3 במצב קשה, ו-3 במצב בינוני עד קשה.

חיסון קורונה חיסון שלישי נפתלי בנט קורונה