בין אם בשל שלל יתרונות בריאותיים או אפילו התועלת הקוסמטית שבו, אבוקדו הוא ללא ספק הפרי שמטריף את עולם הקולינריה ונמצא כמעט בכל מטבח, מזכיר לנו כל פעם מחדש שאי אפשר להתעלם ממנו. למי שמחפש דרכים חדשות לשלב את האבוקדו בתפריט, קבלו מתכון שעושה עוד יותר טוב לפרי האהוב: פסטה אבוקדו.

רכיבים:

3 אבוקדו
10 עלי בזיליקום טרי
2 כפיות של שמן זית כתית
1 שן שום
מלח
פלפל
2 כפיות מיץ לימון
400 גרם פסטה

(צילום: Teka studio)

הוראות הכנה:

בשלו את הפסטה המועדפת עליכם בסיר עם מים עד שירתחו לזמן שמצוין על האריזה. להכנת רוטב האבוקדו, חיתכו את האבוקדו לחצי, הסירו את הגרעין ורוקנו אותו מהקליפה וחיתכו אותו לחתיכות.

בכוס בלנדר שימו את חתיכות האבוקדו, שמן זית, מיץ לימון, עלי הבזיליקום, שן השום המקולפת, המלח והפלפל. ערבבו עד שתקבלו רוטב אחיד וקרמי. יוצקים מעל הפסטה המבושלת את רוטב האבוקדו, ומקשטים בכמה עלי בזיליקום.

_____________________________________

המתכון באדיבות: מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka