מבזקים
סרוגים

שוב: הח"כ איים, בנט ולפיד נלחצו והתקפלו

בקואליציה הרעועה קיבלו אולטימטום מצידו של אלי אבידר, לפיו אם הוא לא ימונה לשר, העברת התקציב מוטלת בספק, ומיהרו לסגור דיל משולש בין בנט-לפיד-ליברמן

י"ד אב התשפ"א
שוב: הח"כ איים, בנט ולפיד נלחצו והתקפלו

אחרי הדיווחים על כך שחבר הכנסת אלי אבידר מישראל ביתנו, צפוי להתמנות בימים הקרובים לשר, הערב נחשף מה עומד מאחורי המינוי המהיר שלו לתפקיד.

נלחצו? הדיל שיפתור את משבר אלי אבידר
נלחצו? הדיל שיפתור את משבר אלי אבידרצילום: נלחצו? הדיל שיפתור את משבר אלי אבידר

אבידר צפוי להתמנות ביום ראשון לשר במשרד ראש הממשלה, ובהמשך לשר לענייני מודיעין, בתנאי שהשר הנוכחי אלעזר שטרן ימונה ליו"ר הסוכנות היהודית.

על פי הדיווח בחדשות הערב ב'כאן 11',בשבועות האחרונים אבידר העביר איום לראשי הקואליציה, לפיו אם הוא לא יתמנה לתפקיד שר הוא "יעשה שמות בתקציב". בקואליציה הרעועה ממילא חששו מצד כזה של אבידר ומיהרו למנות אותו לשר.

עוד עולה מהדיווח כי אבידר אמר כי "אם המשא ומתן לא יסתדר. אעשה שמות בתקציב". בקואליציה לא לקחו סיכונים וסגרו את הדיל למינויו לתפקיד.

מטעמו של ח"כ אבידר נמסר בתגובה: "כפי שהתחייב מעל כל במה אפשרית, אלי אבידר לא יסכן את על קיום ממשלת השינוי, אשר נלחם על הקמתה למעלה משנה ברחובות, בדיוני המליאה בועדות הכנסת".

אלי אבידר אלעזר שטרן ממשלת בנט לפיד תקציב המדינה