מבזקים
סרוגים

זו הסיבה שסמוטריץ' לא הגיב עד עכשיו למתן כהנא

חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' פרסם חוברת בת 17 עמודים כתגובה לרפורמת הכשרות של מתן כהנא: "חסרונות התחרות עולים בהרבה על יתרונותיה"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
י"ג אב התשפ"א
זו הסיבה שסמוטריץ' לא הגיב עד עכשיו למתן כהנא

מאז פרסום רפורמת הכשרות של שר הדתות מתן כהנא, פורסמו מאות תגובות של פוליטיקאים ורבנים, אך מי שבלט בהיעדרו ממצעד התגובות הוא חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ'.

3 רבנים סרוגים: השם שלנו פורסם במכתב ללא אישור
3 רבנים סרוגים: השם שלנו פורסם במכתב ללא אישורצילום: 3 רבנים סרוגים: השם שלנו פורסם במכתב ללא אישור

הערב נחשפה הסיבה: סמוטריץ' חיבר חוברת בת 17 עמודים העוסקת במערך הכשרות של מדינת ישראל, ומפרטת את הכשלים והסיכונים לדעתו, בתכנית של כהנא.

לדברי סמוטריץ': "זה נכון שכבר התרגלנו לתגובות מיידיות של כותרות על כל דבר שזז כאן. אבל במקרה של תוכנית הכשרות שפרסם השר מתן כהנא היה לי חשוב מאוד להציג בפניכם עמדה סדורה המפרטת לעומק את הסיכונים והכשלים בתוכניתו".

סמוטריץ', הידוע בתגובותיו הארוכות מאוד, הוסיף כי "לכל מי שחשש ש'מילאתי פי מים' וגם לכל מי שדאג מכך שהפעם חלילה אקצר – אני מצרף את איגרתי עם תגובתי המנומקת. למרות אורכה אודה מאוד אם תקדישו כמה דקות לקריאתה. מקווה שהדברים לכל הפחות יעוררו דיון בסוגיה החשובה הזו".

לחוברת המלאה של בצלאל סמוטריץ' לחצו כאן

בתחילת דבריו מתח סמוטריץ' ביקורת על הזמן המועט מכניסתו של כהנא לתפקיד ועד לפרסום הרפורמה המקיפה שלו: "השר כהנא חדש בתפקידו, ולחשוב שבזמן קצר כל כך הוא הצליח ללמוד את הסוגיה ולגבש עמדה ורפורמה מקיפה ורצינית, זה לא רציני".

הרב משה צוריאל: תיבת פנדורה של השר מתן כהנא
הרב משה צוריאל: תיבת פנדורה של השר מתן כהנאצילום: הרב משה צוריאל: תיבת פנדורה של השר מתן כהנא

בהמשך החוברת התייחס סמוטריץ' להשלכות של הרפורמה החדשה על ציבור הצרכנים: "התוצאה תהיה בלבול וחוסר אחידות והכשלה של ציבור צרכנים גדול שלא ידע על איזה סטנדרט אפשר לסמוך ועל איזה לא".

בצלאל סמוטריץ' הציונות הדתית הרבנות הראשית לישראל כשרות מתן כהנא