מבזקים
סרוגים

גוש עציון: מחבל נתפס על חם מצית שריפה בנחל

מחבל שהגיע לנחל חלץ שבגוש עציון החל בהצתת חורש טבעי ועצים במספר נקודות הסמוכות ליישוב הר גילה, מדובר בשטח שחולש על שטח נרחב בין הר גילה וכביש המנהרות.

י"ב אב התשפ"א
גוש עציון: מחבל נתפס על חם מצית שריפה בנחל
גוש עציון: מחבל נתפס על חם מצית שריפה בנחל צילום: צילום: דוברות גוש עציון

אחרי השריפה אתמול בתקוע, היום תפיסה מוצלחת של הצתה. מחבל שהגיע לנחל חלץ שבגוש עציון החל בהצתת חורש טבעי ועצים במספר נקודות הסמוכות ליישוב הר גילה, מדובר בשטח שחולש על שטח נרחב בין הר גילה וכביש המנהרות.

שריפת ענק בסמוך לישוב תקוע: התושבים פונו
שריפת ענק בסמוך לישוב תקוע: התושבים פונוצילום: שריפת ענק בסמוך לישוב תקוע: התושבים פונו

תושב שזיהה את המחבל דיווח למחלקת הקרקעות של המועצה האזורית גוש עציון, שהזעיקה את כוחות הביטחון. כוחות הביטחון הגיעו יחד עם פקח הקרקעות של גוש עציון והחלו במרדף שארך כחצי שעה וכשלאחריו נתפס מחבל אחד, ברכבו נתפסו מיכל בנזין סכין ומיכל גז מדמיע.

כלי ההצתה (דוברות גוש עציון)
כלי ההצתה (דוברות גוש עציון)

ראש מועצת גוש עציון שלמה נאמן התייחס לאירוע: היום קיבלנו הוכחה נוספת שמלחמתנו על הקרקע היא מלחמה על החיים – מי שמצית את האדמה הזאת כנראה לא מאמין שהיא שייכת לו. אנשי מחלקת הקרקעות של המועצה תפסו על חם מחבל מצית. מבקשי נפשינו לא יצליחו לפגוע לא באדמות שלנו ולא בישובים שלנו.

שורפי העצים והשדות לעולם לא יוכלו לטעון בעלות על הארץ הזאת. ואנחנו נהיה בכל מקום ובכל עת כדי להגן על ההתיישבות שלנו. תודתנו נתונה לחיילי צה"ל האהובים והאמיצים אשר הביאו לסיום המוצלח של המתקפה הזו וללוחמי האש על הטיפול בשריפה".

גוש עציון הצתה מחבל שריפה