אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

חוזרים לאכול בשרי: מתכון לבשר ראש נימוח וטעים

למי לא בא לזלול עכשיו מנת בשר רך וטעים? אחרי תשעה ימים של הימנעות ממאכלים בשריים, הכנו לכם מתכון לבשר ראש בבישול ארוך שתמיד יוצא מושלם

חוזרים לאכול בשרי: מתכון לבשר ראש נימוח וטעים
  (צילום: שאטרסטוק)

אל תרתעו מהשם של הנתח, בשר ראש הוא החלק הפנימי של הלחי של הבקר, והוא אחד הנתחים הכי טובים שיש. אחרי תשעה ימים של הימנעות ממאכלים בשריים – קבלו מתכון לבשר נימוח שיזלל אצלכם בבית.

מתכון לבשר ראש בבישול ארוך

מרכיבים

1 ק"ג בשר ראש

1/2 כוס שמן זית

6-8 שיני שום שלמות קלופות

1 פלפל חריף

1 כף לימון כבוש (לא חובה)

1/2 כף כמון

1/2 כף פפריקה מתוקה

1 כוס מים

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים/ פחית שימורי חומוס מסוננים

צרור כוסברה קצוץ

אופן ההכנה

1. בסיר רחב מחממים את השמן זית, כשחם מנמיכים את האש.

2. מוסיפים שיני שום שלמות ומתבלים בכמון, פפריקה ולימון כבוש. אם מוותרים על הלימון הכבוש, אפשר לשים כמה טיפות של מיץ לימון, או גרידת לימון מלימון שלם.

3. סוגרים את נתח הבשר בתוך השמן המתובל מכל צדדיו.

4. מכסים את הסיר ומבשלים ללא נוזלים, על אש נמוכה, 30 דקות.

5. אחרי חצי שעה מוסיפים כוס מים (אפשר להחליף בכוס ציר עוף), ומוסיפים פלפל חריף. אם רוצים שהבשר יהיה חריף – אפשר לחצות את הפלפל לאורכו. מבשלים שעתיים על אש נמוכה. חשוב שהנוזלים יעטפו את כל הנתח.

6. מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים עוד חצי שעה.

7. כשהבשר רך – מוציאים את הנתח וחותכים אותו לקוביות. מחזירים לסיר לחצי שעה נוספת של בישול.

8. ב10 דקות האחרונות- מוסיפים לסיר כוסברה קצוצה.

9. מגישים עם אורז וזוללים.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו