לראשונה זה שנים, ממשלת ישראל אישרה הבוקר בישיבתה השבועית את ביטולים של חמישה משרדי ממשלה, שרובם הוקמו לטובת ממשלתה נתניהו-גנץ.

בהחלטה הממשלה, בוטלו המשרדים הבאים: משאבי המים, הדיגיטל הלאומי, נושאים אסטרטגיים, ההשכלה הגבוהה והמשלימה והמשרד לחיזוק וקידום קהילתי.

חלק מהמשרדים יעברו יאחדו במלואם עם המשרד המקורי ממנו הוא פוצל (תחום משאבי מים למשרד האנרגיה, ההשכלה הגבוהה והמשלימה אך תוך משרד החינוך), בחלק מהמשרדים האחרים, תחומי האחריות יועברו למשרדים השונים, לפי הנושא.

כזכור, אשתקד פוצלו והוקמו מספר משרדים על מנת לרצות את השרים השונים, לקראת הקמת הממשלה ה-35, ממשלת הרוטציה בין נתניהו לגנץ, צעד שגרר ביקורת ציבורית גדולה.

אושר: ראש מל"ל חדש

עוד אישרה הממשלה את מינויו של ד"ר איל חולתא כיועץ לביטחון לאומי וראש המל"ל.

חולתא ייכנס לתפקידו ביום א׳, 15 באוגוסט 2021, ז׳ באלול תשפ"א.

איל חולתא (קרדיט: דוברות משרד רה"מ)

ראש הממשלה, נפתלי בנט, בירך את ד"ר חולתא ואיחל לו הצלחה במילוי תפקידו: "מאחורי איל ישנן שנים של עשייה, גם בתחום המדיני וגם בתחום הטכנולוגי. מדובר באדם יצירתי מאוד, מנוסה מאוד, שמבין את אתגרי הביטחון הלאומי, ואני משוכנע שהוא יבצע את תפקידו בהצלחה".