השר לשירותי דת, מתן כהנא, נפגש עם זקן רבני הציונות הדתית הרב חיים דרוקמן, וכן עם הרב אייזמן והרב אריאל ודן עמם בנושא תכניותיו בשירותי הדת.

בפגישה שוחחו השר והרבנים על מהפכת הכשרות שמוביל השר, גיור, שינוי הרכב הגוף הבוחר את הרב הראשי, המועצות הדתיות, מינוי רבנים ראשיים סרוגים בערים ועל שלל הנושאים אותם כהנא מבקש לקדם.

מדובר בפגישה ראשונה מסוגה בין הרב דרוקמן לשר כהנא. שבוע שעבר יצא מכתב רבנים גדול עליו חתם הרב דרוקמן בו הועברה ביקורת על הממשלה אשר הוקמה שלא על דעת הרוב בישראל, אולם הרבנים מסרו כי יש להקשיב להוראותיה.

"יש כמובן לקבל את הוראותיה בכל התחומים, אלא אם כן יהיו הוראותיה מנוגדות לתורה. תקוותינו שתעשה דברים טובים לעם ישראל", נכתב.

הפגישה בין כהנא לרב דרוקמן שמזוהה עם סמוטריץ' והציונות הדתית מעיד על רצון של הרבנים להשפיע על קבלת ההחלטות בתחום שירותי הדת, ועל ההיענות של השר כהנא להיוועץ עימם ולשמוע את דעתם.

כידוע, הרב אייזמן הוא מרבני ישיבת מרכז הרב ומי שייסד את רשת נעם-צביה. הרב אייזמן מקורב לחגית משה ותמך בימינה בבחירות האחרונות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: ללא קרדיט)

השר כהנא יתייעץ עם הרבנים הראשיים על "מתווה אומן"

על רקע העלייה התחלואה, השר כהנא הודיע אמש כי הוא מתכוון להתייעץ בימים הקרובים עם הרבנים הראשיים בנושא מתווה הנסיעה לאומן.

אחד הפתרונות שנשקלים: יציאה לאוקראינה של מחוסנים ומחלימים בלבד.

ראש הממשלה בנט מינה את השר כהנא להיות אחראי על מתווה היציאה לאומן שבאוקראינה, אליה טסים אלפי חסידי ברסלב כדי לחגוג את ראש השנה. השר כהנא צפוי לקבל החלטות בנושא בימים הקרובים.