העיקרון מאחורי מתכון למרק מינסטרונה, הוא להשתמש בירקות העונה שיש במקרר, קטניות ופחמימה, ולתת למרק טעם עם עגבניות.

מדובר במאכל שמתאים מאוד לסיים איתו את הצום, כי הוא מאוד מזין ומשביע. אתם מוזמנים לשנות אותו לפי מה שיש לכם בבית, להוסיף או להחליף את הירקות, להשתמש בקטניות שיש לכם בשימורים או בשקיות יבשות (למשל אפשר להחליף את השעועית הלבנה בעדשים), ולבחור את הפסטה שמתאימה לכם.

מתכון למרק מינסטרונה

מצרכים

בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי קצוצים

3 קישואים חתוכים לקוביות קטנות

2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות קטנות

2 כוסות שעועית ירוקה טריה או קפואה

כוס שעועית לבנה משימורים או מבושלת מראש

2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

3-4 כפות רסק עגבניות

מלח, פלפל

כוס פסטה שיש לה צורה קטנה, למשל קונכיות קטנות או מקרוני

מעט עלי בזיליקום או בזיליקום קפוא

אופן ההכנה

1. בסיר גדול מטגנים בצל. כשהבצל מתחיל להיות שקוף מוסיפים שום, גזר וסלרי.

2. כשהירקות מתחילים להזהיב מוסיפים להם קישואים, תפוחי אדמה ושעועית ירוקה.

3. כשהירקות מתחילים להתרכך, מוסיפים שעועית לבנה ועגבניות.

4. כשהעגבניות רכות, מוסיפים מים עד 3/4 הסיר, ורסק עגבניות. מביאים לרתיחה.

5. כשרותח, מורידים לאש נמוכה שימשיך ביעבוע קל. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים בזיליקום.

6. לאחר חצי שעה מוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד עשר דקות.

7. אחרי עשר דקות – המרק מוכן. ניתן להגיש עם גבינת פרמז'ן.