חדשות

גנץ וסער: תיבחן הקמת ועדת חקירה לרכש הצוללות

אחרי ששר הביטחון כבר ניסה לקדם את ההצעה להקים ועדת חקירה ממלכתית לעניין רכש הצוללות, יוצאת הודעה משותפת שלו עם שר המשפטים סער - תחל עבודת מטה בנושא

הכל הכי יקר בצה"ל. צוללת במשט יום העצמאות (תומר נויברג/פלאש90)
הכל הכי יקר בצה"ל. צוללת במשט יום העצמאות (תומר נויברג/פלאש90) | צילום: צוללת של חיל הים (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

שר הביטחון בני גנץ ושר המשפטים גדעון סער סיכמו בפגישה ביניהם לפתוח בדיון ועבודת מטה בין משרדיהם לבחינת הצעתו של שר הביטחון להקמת ועדת חקירה ממלכתית בפרשת הצוללות וכלי השיט.

היועץ המשפטי לממשלה ישתתף בתהליך בשים לב למשפט הפלילי שמתנהל בהקשר לפרשה זו.

לפני בדיוק שבועיים, במהלך ההפגנה מול ביתו של לפיד, יו"ר יש עתיד יצא למפגינים והתחייב בפניהם כי "אנחנו לא נוותר על ועדת חקירה ממלכתית בעניין הצוללות. אין שאלה בכך, גם אם זה יקח קצת זמן וכרוך במאבק פוליטי. צריך לשכנע את מי שלא משוכנע, ואני מעדיף ללכת לדבר עם אנשים. את הפרשה הזאת צריך לחקור, תמיד צריך היה לחקור".

לפיד צוללות
לפיד צוללות| צילום: לפיד מתייחס לסוגיה, יולי 2021 (צילום: חקירה עכשיו)

במקביל, גנץ אמר למפגינים מול ביתו כי "הנושא הזה הוא בעל חשיבות מאד גדולה, בטח עבורי כשר ביטחון ולכן, אני רוצה להביע הערכה למאבק שלכם בשתי קומות. הראשונה, המאבק עצמו שהוא חשוב מבחינת התוכן שלו, שנית, ולא פחות חשוב מזה, המאבק שלכם חורף קיץ, לצאת להפגין, להביע את דעתכם, זה בעיני אחד העקרונות החשובים ביותר בדמוקרטיה וננסה להמשיך לקדם את זה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

27
14
חי
17.07.21

אתם כמו מוסלמים נקמנים ה ינקום בכם בנט לפיד וגנץ