פוסט של שר החוץ וראש הממשלה החליפי יאיר לפיד, עורר תגובות רבות ברשת ובמערכת הפוליטית. לפיד פרסם בעמוד הפייסבוק שלו חלק מהנאום שנשא בפורום הגלובאלי למאבק באנטישמיות.

בדבריו הגדיר לפיד מחדש את המושג אנטימיות, ועורר, כאמור תגובות רבות, בעיקר זועמות ומלגלגות על דבריו. בין היתר כתב לפיד: "הגיע הזמן שנתחיל לספר את הסיפור הנכון על האנטישמים. הגיע הזמן שנגיד לעולם בפני מה אנחנו ניצבים".

לפיד הוסיף: "האנטישמים לא היו רק בגטו בודפשט. האנטישמים היו סוחרי עבדים שזרקו מספינות עבדים למי האוקיינוס עבדים כבולים בשרשראות. האנטישמים הם בני שבט ההוטו ברואנדה שטבחו בבני שבט הטוטסי. האנטישמים הם קנאים מוסלמים שהרגו בעשור האחרון יותר מ-20 מיליון מוסלמים אחרים. האנטישמים הם דאעש, ובוקו חארם".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שר החוץ יאיר לפיד באיחוד האמירויות. ארכיון (צילום: עוז אביטל, לע״מ)

בשלב הזה כתב לפיד: "האנטישמים הם אנשים שהורגים במכות צעירים מהקהילה הלהט"בית. האנטישמים הם כל מי שרודף אנשים לא בגלל מה שהם עשו, אלא בגלל מה שהם. בגלל איך שהם נולדו. האנטישמיות היא לא השם הפרטי של השנאה, היא שם המשפחה שלה. היא כל מי שאכול שנאה עד כדי כך שהוא רוצה לרצוח ולהשמיד ולרדוף ולגרש אנשים רק בגלל שהם שונים ממנו".

חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' הגיב לדבריו של לפיד וכתב: שלום שר החוץ יאיר לפיד. טעית, תתקן. זו לא בושה. זה עדיף עשרת מונים על התבצרות בטעות. יש לך אחריות גדולה על הכתפיים וזילות האנטישמיות שיצרת בנאומך השגוי גורמת נזק גדול למאבק באנטישמיות".

חבר הכנסת עמיחי שיקלי כתב: "אוי לבורות, דחוף להשלים בגרות". ח"כ שמחה רוטמן הגדיר את דברי לפיד כ"פיגוע אסטרטגי למאבק ארוך השנים של ישראל נגד האנטישמיות".