אחרי הניסיון של הקואליציה לקבל החרגה מיוחדת, משרד הבריאות לא מאשר לח"כ ולדימיר בליאק (יש עתיד) להגיע להצבעות במליאת הכנסת, זאת לאחר שאובחן חולה קורונה.

בשעות האחרונות בדקו גורמים בהנהלת הקואליציה למצוא דרך שיתאפשר לח"כ בליאק להשתתף בהצבעה, וזאת לאור הצורך לגייס 61 חברי כנסת, על מנת להעביר את תיקון חוק יסוד הממשלה, המחייב רוב מלא.

אחרי ההודעה של חבר הכנסת ולדימיר בליאק (יש עתיד) כי הוא אובחן חיובי לקורונה, הקואליציה הבינה כי היא תאלץ לדחות את ההצבעה על תיקון חוק יסוד הממשלה.

אחרי ההחלטה אמר יו״ר הכנסת, ח"כ מיקי לוי: "זכות ההצבעה היא יסוד חשוב בהליך התנהלותו של נציג ציבור. מולו עומדת בתקופת הקורונה החובה שלנו ככנסת לשמור על בריאות הציבור ונבחריו."

חברי הכנסת סילמן וטופורובסקי עם יו"ר הכנסת מיקי לוי

"במאזן שבין שני העקרונות החשובים הללו ונוכח נתוני המציאות התקנוניים והממשיים הקיימים, לצערי אין יכולת לאפשר היום לח״כ חולה קורונה להצביע ולממש את זכותו. בכוונתי לפעול ולנסות למצוא במידת האפשר פתרונות בעתיד שייאפשרו הגעה של חבר כנסת לבוא ולהצביע״.

שינוי חוק החילופים יידחה

ההצבעה שהייתה מתוכננת להיום, הייתה אמורה לשנות סעיפים הקשורים למנגנון ממשלת החילופין בין בנט ללפיד, כפי שהוסכם בהסכמים הקואליציוניים, וזאת לאור הפרצות שהתגלו בממשלת הרוטציה בין נתניהו לגנץ.

מכיוון שמדובר בחוק יסוד משוריין, ישנה חובה לגייס תמיכה של לפחות 61 חברי כנסת, אך בגלל הבידוד של ח"כ בליאק, אין לקואליציה רוב וזאת לאור העובדה שלא ניתן לסמוך על ח"כ עמיחי שיקלי שיתמוך.