יו"ר ש"ס, אריה דרעי, קטע רצף של הנהגה ספרדית באלעד כשנה לאחר ששב להנהגת התנועה. מועמדו של דרעי, צוריאל קריספל, הפסיד את הבחירות לישראל פרוש, בנו של ח"כ מאיר פרוש, לאחר מערכת בחירות רוויות יצרים והשמצות הדדיות.
● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
דרעי שם את כל הקלפים על אלעד, ולמרות מאמצים כבירים שעשה הוא סופג הפסד צורב.
באלעד, עיר המזוהה עם הציבור הספרדי-חרדי, תמשול מעתה דמות אשכנזית-חרדית מובהקת, איש 'שלומי אמונים' המהווה חלק ממפלגת יהדות התורה.
בשעת לילה מאוחרת, כשתמונת ההפסד הייתה ברורה, נאם קריספל בפני הפעילים ואמר: "בעוד חמש שנים נבוא יותר מאורגנים". הוא הוסיף וציין כי "קרוב למעלה מ30% מהציבור הספרדי הצביעו לפרוש".
בכל הקשור לציבור הכללי, ההפסד המשמעותי יותר של דרעי נרשם בירושלים שם מועמדו משה ליאון הפסיד לניר ברקת.
נקודת האור היחידה מבחינתו של דרעי היא העיר בית-שמש. משה אבוטבול, ראש העיר המכהן מטעם ש"ס, ניצח את אלי כהן וימשיך לכהונה נוספת.
ההפסדים הללו באים שבועות ספורים לאחר פטירתו של נשיא מועצת חכמי התורה של ש"ס, הרב עובדיה יוסף זצ"ל. על רקע החלל שהותיר אחריו, דרעי ייאלץ להתמודד גם עם תבוסות פוליטיות ועם הרצון של גורמים בתוך ש"ס להדיח אותו מראשות התנועה.





תגובות
דרעי מסור את המפתחות לישי גש לקבר מרן ותתנצל רד מליברמן
התפילות לשלום מרן ולבחירות לא עזרו תעברו לכיפה סרוגה .
רעידת אדמה שישית הורגשה אתמול בצפון וכולנו עוד ישנים!!! רעידת אדמה שישית הורגשה אתמול בצפון וכולנו עוד ישנים!!! ממש טיפשים למה? ומה אם כבוד התורה? של הרה"ג ר' שמואל אוירבאך שליט"א ומרן של כל בני הגולה ה"ה ר' חיים קנייבסקי שליט"א עד 120 הספר תורה החי הזה? וכבוד הרב עמאר שליט"א ואלי ישי שליט"א. וכבוד הרה"ג אמנון יצחק שליט"א וכו' ועד רבנים וצדקים, ומה אם כבוד התורה של מרן ר' חיים קניבסקי ה"ספר תורה החי" שיודע בעל פה כל התורה כולה!!!! למה מבזים היום תלמידי חכמים ברבים ולא דועגים לגהנים ח"ו. רבותי סברי, כעת לא עת לצחוק ח"ו, המשיח כבר בפתח אבל אנחנו מעקבים אותו, כולנו צריכים לשוב בתשובה, לשם יתברך שמו, ולא לישון. אך ורק - ותשובה -ותפלה -וצדקה מעבירים את רוע הגזירה. אין ברירה חייבים לשפר הצניעות מיד!!!. המביט לארץ ותרעד – בארבעת ימים האחרונים הורגשו חמשה רעידות אדמה בצפון. כנראה שהקב”ה כועס ובוכה על עמ”י ועל ההתנהגות שלהם? ועל הצניעות שלנו!!! הוא מרעיד את הארץ כדי שנתעורר בתשובה של