יעלון מגיב: איך הציב את אבו אלקיעאן ברשימת תל"ם
בעקבות הגשת כתב האישום נגד יעקב אבו אל-קיעאן בגין קשרים עם גורמי מודיעין איראנים, יו"ר תל"ם בוגי יעלון הבהיר כי "החשוד איננו מ'מקורבי', ומעולם לא היה". בדבריו ציין כי ניתק כל מגע עמו אחרי בחירות אפריל 2019

יו"ר מפלגת תל"ם משה (בוגי) יעלון הגיב היום (שלישי) לכתב האישום שהוגש נגד יעקב אבו אל קיעאן, המואשם מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה לאויב. בדבריו אמר כי "ראוי שנשים דברים על דיוקם: החשוד איננו מ'מקורבי', ומעולם לא היה".
"התוודעתי לראשונה לאבו אל קיעאן בראשית מערכת הבחירות של אפריל 2019, מתוך כוונה לשלב נציג המגזר הערבי ברשימה" כתב יעלון בפייסבוק. "בתחילה, התרשמתי מהתדמית שיצר לעצמו, כאיש עסקים מהמגזר הבדואי, שמעוניין לנצל את מעמדו לגישור על הפערים בין החברה היהודית לחברה הבדואית, ואף תורם מכספו למטרה זו. התרשמתי גם מהחלטתו להתנדב לשירות בצה״ל (שלב ב׳). בתום שורה של מפגשים והתייעצות עם מספר גורמים, החלטתי לשלב אותו ברשימה".
עם זאת, יעלון ציין כי "לאחר הגשת הרשימות, החלו לעלות סימני שאלה כבדים בנוגע לאמינותו ויושרתו של אבו אל קיעאן (לא בהקשר ביטחוני), והחלטתי לנתק כל מגע עימו. מפלגת תל״ם בראשותי אף החזירה לו את הכספים אשר תרם למפלגה. במערכת הבחירות השנייה אבו אל קיעאן כבר לא היה חלק מרשימת תל״ם, ומאז ועד היום לא היה בינינו כל קשר".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו