אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

זמן להתפנק: מתכון לאורז מוקפץ עם סלמון

במיוחד עכשיו בתשעת הימים, דגים הם המנה המרכזית בתפריט שלנו, וזה הזמן לגוון ולהתפנק ולהכין מנה בריאה וטעימה: מוקפץ אורז עם סלמון

זמן להתפנק: מתכון לאורז מוקפץ עם סלמון
  (צילום: שאטרסטוק)

מוקפץ אורז עם סלמון:

מצרכים:

2 כוסות אורז (מומלץ מסוג יסמין)
2 רצועות סלמון
מעט שמן קנולה
2 ביצים גדולות (לא חובה)
1/2 בצל גדול
קורט מלח
1/2 גמבה גדולה חתוכה לקוביות
1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
1/2 כוס (70 גרם) אפונה קפואה
1/2 כוס ברוקולי קפוא ומופרד לפרחים
1 כפית כורכום
1/2 2 כפות רוטב סויה
3 כפות טריאקי
3 כפות צ'ילי מתוק
1/2 1 כפות סוכר חום
1/2 כפית פלפל לבן
2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
מעט שומשום

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

מבשלים את האורז ומניחים בצד להתקרר. לאחר מכן, את הדג נחתוך לקוביות ונתבל עם מעט רוטב סויה, רוטב טריאקי וצ'ילי. לאחר מכן, נשים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות בערך, רצוי לבדוק במהלך אפיית הדג ולהוציא אותו כשהוא מוכן.

במחבת רחבה, מחממים 1/2 כף שמן על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים ביצים טרופות וממשיכים לערבב אותן בפנים בעזרת מרית במשך 30-60 שניות, עד שהן מבושלות ומתקבלת מעין חביתה רכה מאוד. מוציאים אותן לצלחת ומניחים בצד. אם הווק או המחבת התלכלכו, מנגבים במגבת נייר.

מחממים בווק / במחבת עם כפות שמן על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבצל וקמצוץ מלח ומטגנים במשך כ-2 דקות עד שהבצל מתחיל להתרכך. מוסיפים את הירקות ומבשלים עוד 8 דקות עד שהם מתרככים. מתבלים בכורכום, מערבבים היטב ומוסיפים את האורז המבושל. ממשיכים לערבב את האורז והירקות במשך 1-2 דקות.

מוסיפים את רוטב הסויה ומוסיפים את הסוכר החום, הפלפל הלבן ומערבבים היטב. מוסיפים את "החביתה" ומערבבים במשך חצי דקה נוספת, מסירים מהאש. מגישים עם מעט בצל קצוץ מעל ושומשום.

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו