חודש להקמת הממשלה והקואליציה ממשיכה להיתקל בבעיות. חברי כנסת מרע"מ מחריפים הבוקר את הטון נגד הממשלה.
ח"כ וואליד טהא צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "הודעתי לקואליציה שחברי הכנסת של רע״מ לא ישתתפו בדיוני הועדות ולא יצביעו על חוקים במליאה עד להודעה חדשה"
ברע"מ טוענים כי בינתיים הם מסייעים לממשלה ומשלמים על כך מחירים כבדים מבלי לקבל תרומה של הישגים משמעותיים למגזר הערבי.
בקואליציה מעריכים כי הרקע לכעס ברע"מ הוא החשש שהרשימה המשותפת תייצר הישגים על חשבונם למגזר הערבי – זאת לאחר שהקואליציה דנה איתם על מתן רשת ביטחון בהצבעות מסוימות.
"נפרק את הממשלה"
מוקדם יותר הבוקר, חבר הכנסת מאזן גנאיים ממפלגת רע"מ, הבהיר כי אם ממשלת בנט-לפיד, בה הוא חבר, תתקוף בעזה, הוא יפרק את הממשלה, וסבור כי בנט ונתניהו גרועים באותה מידה לציבור הערבי.
בראיו לרדיו מכאן אמר גנאיים: "אני אפרק את הקואליציה אם הממשלה תתקוף את עזה". לדבריו: "אין סיפור אהבה בין מנסור עבאס והממשלה החדשה".
גנאיים התייחס לראש הממשלה נפתלי בנט, ולראש הממשלה הקודם בנימין נתניהו, ואמר כי "שניהם גרועים" על חוק האזרחות שנפל בשבוע שעבר הוא אמר: "חוק האזרחות גזעני. 20 אלף משפחות סובלות בגללו. אני מתנגד לו. נמנעתי כדי לא להפיל את הממשלה. יש לנו קווים אדומים".
בנוסף, גנאיים גם הודה כי " התקשורת העברית מגויסת לשירות הממשלה", וכי הוא לא מבטיח שרע"מ תמשיך להיות חלק מהקואליציה: "נמתין כדי לוודא את טיבה של הממשלה החדשה".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
האופוזיציה: בנט כבול לידיהם של רע"מ
מאז הקמת הממשלה בליכוד ובציונות הדתית טוענים כי בנט כבול לידיו של חברי מפלגת רע"מ. לטענתם: ברע"מ נוהגים בשיטת "הסלמי" ובכל הצבעה ונושא ח"כ אחד מתנגד ויוצר משבר – כדי שבקואליציה ידרשו "לשלם" על הצבעתו בהישגים לחברה הערבית.
מנגד, אחרים טוענים כי מנסור עבאס רתום למהלך של שותפות בקואליציה אותו הוביל, אך הוא לא מצליח להחזיק את חברי מפלגתו תחת המשמעת הקואליציונית.
בסיטואציה שנוצרה, חברי הכנסת של רע"מ מבינים כי בכל ההצבעה הקול שלהם שווה יותר ובשל כך הם מייצרים משברים בכדי להביא הישיגים למגזר הערבי.
יש לציין, מאז הקמת הממשלה החדשה ברע"מ נדרשו לשלם מחירים כבדים אל מול המגזר הערבי, בעיקר בעקבות מתווה הפשרה של אביתר ובהצבעה על חוק האזרחות.
מה דעתך בנושא?
13 תגובות
1 דיונים
לאה
בנט ושקד לכו הביתה ילדנן נתנו את נפשם למדינה יד ש הרבה יהודים דתיים בזמן מלחמה הם מתיצבים ראשונים להגנת המולדת
16:09 11.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חייל
רע"מ מצטרפים לליכוד.
14:59 11.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
בנט לפיד ליברמן אין נאמנות אין אזרחות ימכרו את בטחון המדינה טיכו עם מחבלים
13:02 11.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחד העם
דומה 2 טיפות מים לאליקים רובינשטיין,סליחה התכוונתי למנדלבליט
12:46 11.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מפוכח
ממשלת מנסור עבטס מקרטעת.
12:45 11.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורח
בנט נראה אותך מתמודד, מה חשבת שבגדת לעקרונות שלך ותכנס עם ברע"ם ונתת להם כח חשבת שהם יתמכו בך? עדיין לא הבנתם שכל הטרוריסטים הרוצחים יותר נכון שהם רוצים לעקור...
בנט נראה אותך מתמודד, מה חשבת שבגדת לעקרונות שלך ותכנס עם ברע"ם ונתת להם כח חשבת שהם יתמכו בך? עדיין לא הבנתם שכל הטרוריסטים הרוצחים יותר נכון שהם רוצים לעקור את כל היהודים מהשורש, למה נתת לכל השונאים את הכח, אתה פשוט אגואיסט שחשב רק על הכסא, ולא על הבוחרים שלך
המשך 12:36 11.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ימני בלב
מהר חוק פרסונלי נגד נתניהו!
12:34 11.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אמיר
תמשיכו כך ותפרקו את הממשלה הרעה הזאת למען עם ישראל
12:31 11.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמדין
מה הבעיה?רוצים עוד52 מליון? תקבלו ,הדתיים לאומיים בראשות בנט ושקד, לפיד וליברמן לשרותכם .יחסר כסף ?אל דאגה, נעיף את החרדים למזבלות ןנעקל את רכושם .מה לא מוסרי?מוסרי בהחלט ,אפשר למצוא...
מה הבעיה?רוצים עוד52 מליון? תקבלו ,הדתיים לאומיים בראשות בנט ושקד, לפיד וליברמן לשרותכם .יחסר כסף ?אל דאגה, נעיף את החרדים למזבלות ןנעקל את רכושם .מה לא מוסרי?מוסרי בהחלט ,אפשר למצוא לכך אפילו סימוכין בהגותו של מרן הרב קוק
המשך 12:28 11.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אמיר
52 מיליארד.
12:36 11.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמדין
תודה על התיקון
13:06 11.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הלל הזקן
בתגובה ל: אמיר
ידעתי שיבגדו מחפשים את טובות ההנאה שלהם. כמה מליארדים מקבלים? ממשלת חמאס יש כאן ! טוב בסדר, לא נתקוף בעזה !
13:39 11.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
בנט שקד ליברמן שפנים ערבים מסובבים אותו על הזרת ,נבלות
12:27 11.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר