יומיים לאחר הלילה הסוער בכנסת בדיון על חוק האזרחות, לסרוגים מודע על המאמצים של הקואליציה להשיג רוב לחוק שנפל. שרת הפנים איילת שקד, שוחחה ביום ראשון עם זקן רבני הציונות הדתית, הרב חיים דרוקמן במטרה שהרב ישכנע את סמוטריץ' לתמוך בחוק.

השרה שקד הסבירה לרב דרוקמן על החשיבות הביטחונית והדמוגרפית של החוק, הרב הבין את החשיבות, אך כידוע המאמצים אינם צלחו והרב דרוקמן חתם על מכתב תמיכה לסמוטריץ' ביום ההצבעה.

שיקלי – סוס טרויאני

מפלגת הליכוד הפכו את ח"כ עמיחי שיקלי לסוס טרויאני שלהם בקואליציה. כפי שדווח בסרוגים, שיקלי הגיע להבנות עם ימינה כי הוא יצביע יחד עם עמדת הקואליציה זאת בתמורה לקבלת מקום בוועדות הכנסת.

במהלך הלילה של חוק האזרחות, שיקלי נועד עם בנט ושקד ואמר להם כי הוא מצביע בעד הארכת הוראת השעה כפי עמדת הקואליציה.

אולם, נתניהו עשה תרגיל לבנט ושקד כאשר כבר מס' שעות לפני ההצבעה סגר עם שיקלי כי הם יהפכו את ההצבעה על חוק האזרחות לאי אמון ושיקלי יצביע יחד עם האופוזיציה נגד הממשלה והחוק יפול.

בליכוד מתכננים להמשיך לנצל את מעמדו של שיקלי בין האופוזיציה לקואליציה כדי להמשיך לעשות תרגילים דומים בהצבעות הבאות.

על רקע דברים אלה, בימינה בוחנים את האפשרות להכריז על שיקלי כח"כ פורש – במצב כזה הוא לא יוכל להגיש שאילתות ולקבל מקומות בוועדות הכנסת.

עם זאת, שיקלי יוכל לקבל מכסות של שאילתות ומקומות בוועדה על חשבון ההקצאה של הליכוד.

במידה ויוכרז כפורש, שיקלי לא יוכל להתמודד באף רשימה קיימת בבחירות הקרובות והוא אמר שהוא מתכוון להקים רשימה חדשה בהנהגתו.