היום כמעט כל אחד מכיר מישהו שנמנע מאכילת גלוטן. לא פשוט למצוא מקום לאכול בו, שמציע מנות ללא גלוטן. Kazze היא מסעדה חלבית שכל המנות בה מתאימות לצליאקים, וכנראה שגם מי שאוכל גלוטן לא ירגיש בהבדל.

המסעדה ממוקמת על רחוב בצלאל בירושלים, ומקומות הישיבה כולם נמצאים ברחוב. הסעידה במקום מספקת חוויה ירושלמית ונעימה, מעניין מה יהיה שם בחורף.

Kazze (צילום: חנה טייב)

החלטנו לבדוק רק מנות שאמורות להיות "גלוטניות", מבוססות על קמח, ועברו התאמה לנטולות גלוטן.

מנות פתיחה

רוב מנות הפתיחה בKazze לא מבוססות על בצק. לקחנו בוראטה וברוסקטת סלסה וחצילים.

בוראטה (צילום: חנה טייב)

הבוראטה היא הטרנד החם בשוק האוכל החלבי. מדובר בעיגול מוצרלה, ממולא גבינת שמנת. כך שכשחותכים את הבוראטה באמצע, נשפכת ממנה גבינה. במרוסקטה עליה הגיעה הבוראטה היתה טעימה, אך מעט שרופה מידי לטעמנו. הצ'ימיצ'ורי שליווה אותה היה מצויין, והקפיץ את המנה.

ברוסקטת חצילים (צילום: חנה טייב)

ברוסקטת הסלסה והחצילים היתה טעימה, החצילים לוו בבצל סגול מטוגן שהיה מצויין ותובל מעולה. גם הרוטב החמוץ שאיזן את הבצל היה טוב מאוד. שתי מנות הפתיחה הגיעו עם סלט עגבניות שרי שהיה נחמד מאוד.

עיקריות

יש לציין שהשירות במקום אדיב ונעים. הגענו בשעה עמוסה יחסית, ועדיין המלצריות הגיעו לכל השולחנות בתזמונים טובים. ממש כשסיימנו עם מנות הפתיחה, הגיעו העיקריות.

לפי המלצת המלצרית בחרנו בניוקי עגבניות שרי ומוצרלה, ספגטי מוסר ים, צילי ועגבניות שרי ובפיצת ארטישוק ומוצרלה. המוטיב של עגבניות השרי והמוצרלה המשיך גם בעיקריות.

הדעות על הספגטי מוסר ים התחלקו לשתיים: היתה מי שהרגישה שיש בעיה בתיבול שלו, ואני והסועד הנוסף דווקא מאוד אהבנו. המנה חריפה, בצורה מצויינת. הפסטה עצמה מבושלת במידת עשיה אל-דנטה, שזאת דרך מעולה להתמודד עם הרכות המוגזמת שפסטות ללא גלוטן נוטות לקבל.

הניוקי (צילום: חנה טייב)

הניוקי היה ללא ספק גולת הכותרת של הביקור במסעדה. הצליאקית נהנתה ממנו כל כך, לטעמה זאת היתה מנת הניוקי הטעימה ביותר שאכלה בחייה. הניוקי עצמם במרקם של עננים, הם מטוגנים מעט לפני הבישול, מה שמקנה להם נגיסות מושלמת מבחוץ. לרוטב יש איזון טעמים מדוייק בין חמיצות לחריפות. ההערה היחידה על המנה היא שהמוצרלה מיותרת. היא קרה ולא מוסיפה למנה, הפרמז'ן שמלווה את הניוקי מספיק לחלוטין.

פיצת ארטישוק (צילום: חנה טייב)

הפיצה מגיעה עם בסיס דק ופריך, שהזכיר לטועמת המבוגרת יותר את פיצה ריצ'י הירושלמית של פעם. הרוטב נהדר, ולצעירה יותר הזכיר את הפיצה שאכלה באיטליה. גם הארטישוק והקלמטה טופלו טוב מאוד, היה אפשר להיות נדיבים יותר בכמות הארטישוק.

קינוח

את הארוחה סיימנו עם פאי אגסים ושקדים. הבצק הפריך היה מעולה, לא הורגש שום הבדל במצק פריך שמכיל גלוטן וזאת אומנות של ממש. קרם השקדים נימוח ומלווה מצויין את האגס האפוי. סיום ראוי לארוחה שכולה נטולת גלוטן ברמה גבוהה מאוד.

אנחנו עוד נחזור לkazze, עם הצליאקית או בלעדיה.

ניתן לרכוש במקום לחמים ומאפים ללא גלוטן.

(צילום: חנה טייב)

לסיכום

ציון כללי: 5

מנות: טעימות ומשביעות.

מחיר: העיקריות מעט יקרות, הפסטות ומנות הפתיחה הוגנות בהחלט.

שירות: מצויין.

שירותים: לא הכי נקיים, אבל שירותים במרכז העיר זה מצרך נדיר.

כשרות: פיקוח צהר.

כתובת: בצלאל 7 ירושלים.

שעות פתיחה: ראשון – חמישי 10:00-22:00, שישי 8:00-15:00.

החשבונית

בוראטה – 48₪

ברוסקטת סלסה וחצילים – 34₪

ניוקי עגבניות שרי ומוצרלה – 82₪

פיצה ארטישוק ומוצרלה – 72₪

ספגטי מוסר ים – 64₪

פאי אגסים ושקדים – 23₪

סך הכל – 323₪