בפריימירז הדמוקרטים בבחירות לראשות העיר ניו יורק ניצח אריק אדמס, נשיא רובע ברוקלין. המשמעות היא שאדמס צפוי להתמנות לראשות העיר, היות שהמצביעים בעיר הינם בעלי רוב דמוקרטי מובהק.
על פי תוצאות חלקיות שפורסמו הלילה, הכריזו בסוכנות הידיעות AP על אדמס כמנצח. אדמס ניצח ברוב קטן את קתרין גרסיה, שהייתה אחראית התברואה בעיר.
התוצאות מגיעות שבועיים מלאים לאחר שהחלה ההצבעה, זאת בעקבות שיטה חדשה וסבוכה שבמהלכה בין היתר יכלו המצביעים לדרג את המועמדים השונים ולא רק להצביע באופן ישיר.
אדמס, בן 60, הריץ קמפיין שמבוסס על שיפור הביטחון הציבורי. אדמס גם מתנגד לתנועה שקוראת "להפסיק את המימון למשטרה" אצל חוגים לא מעטים בשמאל האמריקאי. אדמס המתון ניסה להביא לאיזון בין התמודדות עם אחוזי הפשיעה העולים לבין נטרול האפליה הגזעית על ידי המערכת.
למרות ההכרזה בעיתונות, אדמס הדגיש כי עדיין נשארו קולות לספור לפני שהוא יוכל להסתכל על הבחירות הכלליות בנובמבר, שם הוא יתמודד מול הרפובליקני קורטיס סליווה, שרץ על פלטפורמה של "חוק וסדר".
"כעת עלינו להתמקד בניצחון בנובמבר כדי שנוכל להביא את הבשורה של העיר המדהימה הזאת לאלו שמתקשים, לאלו שלא משקיעים בהם, ולאלו שמחויבים לעתיד בטוח, הוגן ושפוי מבחינה כלכלית לכל הניו יורקרים", אמר אדמס.
רוצה לפרוש בישראל
אדמס הבהיר כי הוא תומך נלהב של ישראל, כמו ראשי העיר לפניו. כאשר נשאל על ידי שבועון יהודי האם הוא תומך בישראל, ענה אדמס כי הוא ביקר בישראל פעמים רבות, בכוונתו לבקר שוב, ואף טען כי הוא מעוניין לקנות כאן חלקת אדמה לתקופת הפרישה.
"אני אוהב את האנשים בישראל, האוכל, התרבות, הריקודים, כל מה שיש בישראל", אמר אדמס. כשנשאל היכן היה רוצה לגור, הוא ענה שככל הנראה ברמת הגולן.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
מירי
גזען. גועל נפש
16:17 08.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שישאר שם
יש לנו מספיק גויים משלנו
22:19 07.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציניקן
ראיתי במקרה (לגמרי במקרה) ראיון איתו. הוא אמר מפורשות בראיון : כל אנשים לבנים צריכים לשלם על ה"עוולות" שכביכול נגרמו לשחורים לאורך תקופה ארוכה. זה אומר עליו הכל וגם על המפלגה "דמוקרטית"...
ראיתי במקרה (לגמרי במקרה) ראיון איתו. הוא אמר מפורשות בראיון : כל אנשים לבנים צריכים לשלם על ה"עוולות" שכביכול נגרמו לשחורים לאורך תקופה ארוכה. זה אומר עליו הכל וגם על המפלגה "דמוקרטית" העכשווית. ניגר, היה ניגר ויישאר ניגר.
המשך 11:40 07.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר