חלאתי: המקום החם בשוק מחנה יהודה| ביקורת מסעדות
אם אתם משוטטים ברשתות החברתיות בטח נתקלתם ב'חלאתי', שניצל בחלה שכבש את שוק מחנה יהודה. אם השם לא מוכר לכם- זה הזמן שלכם לנסות את 'חלאתי'
אז למקום החדש שמשגע את שוק מחנה יהודה יש סיפור מעניין מאחוריו. את המקום הקימו בני הזוג אמרי משה (24) ותאיר גרתי (23) שבתחילת משבר הקורונה מצאו עצמם בבית בחל"ת. אמרי עבד כמחסנאי של שיווק ותאיר עבדה כמדריכה בכפר לנוער בסיכון ושניהם נאלצו להפסיק את עבודתם.
הזוג החליטו שזה הזמן להסבה מקצועית. הם החליטו להקים עסק קטן וביתי של אפיית חלות בביתם שבמושב אורה. הזוג, שמגיע ממשפחות מסורתיות, סיפרו כי שניהם חולקים אהבה לאוכל ולכן החליטו להתחיל למכור את החלות שלהם לשכנים ולסביבה. אבל פתאום, בלי שהזוג צפה זאת, נהיה ביקוש אדיר לחלות שלהם ואמרי ותאיר הבינו שיש כאן משהו עם פוטנציאל.
אז מדובר בקונספט מאוד פשוט: שניצל או אסאדו בחלה טרייה. אם אתם אוהבים לנסות דברים חדשים יש גם קוראסון עם בשר אסאדו נימוח. מנת הבית היא ללא ספק המנה המנצחת, שניצל עסיסי בחלה טרייה עם חצילים, מטבוחה ורוטב צ'מיצ'ורי.
אנשים רבים התחברו לטעמים של יום שישי מבתיהם ומי שלא מכיר את הטעמים מהבית, התמכר בשניות לחלה הטרייה עם השניצל שמשודרגת עם מטבוחה, חצילים ורטבים שהופכים את המנה למושלמת. 'חלאתי' זוכה להצלחה כה רבה כי היא שילוב של מסורת עם מודרניות עוקצנית ומדויקת שמשדרגת את המוכר והאהוב והפשוט: שניצל בחלה, למנה המושלמת.
ואם תהייתם לעצמכם מה עומד מאחורי השם? אז תאיר קוראת לאמרי "חייאתי" מתחילת הקשר שלהם. כאשר הם התחילו לחלום על העסק, פתאום עלה לה השם המבריק: "חלאתי" שהוא שילוב של חלה ושם החיבה: "חייאתי".
מנות: אין מגוון של אפשרויות, חלאתי מתמקדים בפשוט והאהוב ויש להם מעט מנות אך מצויינות.
מחירים: מחיר הוגן ושווה לכל נפש.
כתובת: האגוז 9, שוק מחנה יהודה, ירושלים.
שעות פתיחה: ימי א'-ה' 11:00 עד 23:00. ימי ו' 10:00 עד שעה לפני כניסת שבת.
טלפון: 052-275-1141
כשרות: רבנות ירושלים.
חשבונית:
חלאתי הבית: 45 ש"ח.
קרואסון הבית: 35 ש"ח.