יהדות

"מי שמתכנן לגור במקום חילוני שלא יעלה לארץ"

בתשובה לשאלת יהודי תוניס האם לעלות לארץ, השיב הרב הראשי לישראל, הרב יצחק יוסף, כי אם הם מתכננים לגור בעיר חילונית אז עדיף שלא יעלו לארץ

((צילום: יונתן זינדל/פלאש90))

הרב הראשי לישראל, הראשון לציון הרב יצחק יוסף, אמר כי יהודי שמתכנן לעלות לארץ ולהתגורר במקום חילוני, עדיף שלא יעלה לארץ.

בתשובה לשאלה שנשאל על ידי יהודה תוניסיה האם לעלות לארץ השיב הרב יוסף כי אם הם יתגוררו באזורים חרדים אז שיעלו, אך אם הם יתגוררו במקומות אחרים עדיף שלא יעלו.

על פי הדיווח באתר החרדי 'כיכר השבת', במהלך שיעורו השבועי אמש (מוצ"ש) בבית הכנסת 'היזדים', כשלצידו יושב הרב חיים ביתאן, רבה הראשי של תוניסיה, סיפר הרב יוסף על ביקורו במדינה הערבית והקהילה היהודית במקום.

הרב יצחק יוסף
הרב יצחק יוסף| צילום: הרב יצחק יוסף (צילום: יעקב כהן)

בהמשך סיפר הרב הראשי: "שאלו אותי אם לעלות לארץ ישראל, אמרתי להם 'תלוי איפה יגורו, אם יגורו בישיבה חרדית או על יד 'כיסא רחמים', אז שיעלו. אבל אם יגורו בהרצליה וכל מיני מקומות של חילונים – יבואו כאן וחס ושלום יתקלקלו, שיישארו שם".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

69 תגובות
39
נתן
07.07.21

עם הארץ מדאורייתא איזה דור יתום שכל הדפוקים עולים לגדולה ונהיים רבנים ראשיים

הצטרפו אלינו