אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

תמיד רציתם להכין סושי? מתכון והסבר בקלי קלות

מגש סושי מפונפן יכול לעלות מאות שקלים במסעדה יפנית, אבל אם תכינו אותו בבית הוא לא יעלה יותר מעשרות שקלים בודדים. צפו בסרטון שמסביר שלב אחרי שלב איך להכין סושי בקלות

תמיד רציתם להכין סושי? מתכון והסבר בקלי קלות
  (צילום: שאטרסטוק)

סושי הוא מהמאכלים הכי אהובים ויוקרתיים שיש, יחסית לכמה שזול ופשוט להכין אותו בבית. תמיד רציתם להכין סושי ולא ידעתם איך? יש לנו פה סרטון הנחיות במיוחד בשבילכם.

אצת הנורי בה עוטפים את הסושי מכילה הרבה יותר סידן וברזל ממה שמצוי בירקות, ולכן אכילת סושי תתרום לבריאות שלכם.

את כל המרכיבים ניתן למצוא ברשתות השיווק הרגילות.

צפו בהכנת סושי ביתית ופשוטה

מתכון לסושי

מרכיבים

2 כוסות אורז לסושי

3 כוסות מים

2 כפות סוכר

2 כפיות מלח

2 כפות חומץ אורז

ירקות ודג למילוי חתוכים לרצועות

חבילת אצות נורי

גילגול הסושי (צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה

1. מערבבים את המלח והסוכר יחד עם החומץ אורז.

2. שמים בסיר רחב את האורז והמים. סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה. מערבבים ומורידים לחום נמוך. מערבבים מידי פעם, ומבשלים עד שהאורז ממש רך ודביק (כ12 דקות).

3. מכבים את האש. מוסיפים לאורז את תערובת החומץ שהכנו, ומערבבים.

4. מגלגלים את הסושי לפי ההנחיות שבסרטון.

5. מסדרים יפה על מגש וזוללים

טיפים

– כדי שחתיכות הסושי יצאו שוות: חותכים את הרול לחצי, כל חצי חותכים שוב לחצי, ופעם אחרונה חותכים כל חתיכה לחצי. כל רול מספיק ל8 חתיכות.

– את האורז שמים על הצד המחוספס של האצה, ולא על הצד המבריק.

– ניתן לשים בסושי כל תוספת שתרצו: בטטה אפויה, פטריות מוקפצות, ג'ינג'ר כבוש ועוד.

– לא כדאי לשים ברול יותר מ4 מילויים, אחרת הוא יהיה גדול מידי ויתפרק בגילגול.

– להכנת סושי בטמפורה: מגלגלים רול כשהאורז בחוץ (אינסייד-אווט), קונים תערובת להכנת טמפורה ומכינים אותה לפי ההוראות. טובלים את הסושי בטמפורה ומטגנים.

– ניתן לגלגל את הסושי כשהאורז בחלק החיצוני, ולשים מעליו תוספות כמו דג, אבוקדו, שומשום או ג'ינג'ר כבוש.

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו