פלומינו: איטליה בישראל| ביקורת מסעדות
בר מסעדה חלבי חדש נפתח בירושלים, עם אוכל איטלקי מדויק שנותן לרגע תחושה של ביקור באיטליה. אז מי שמחפש סיבה לחגוג, או סתם בילוי עם חברים פלומינו זה לגמרי המקום.

מי שמכיר את ירושלים טוב, בטוח נתקל במבנה העגול והשומם שעמד ברחוב קינג' גורג' מעל גן העצמאות במשך תקופה ארוכה. פלומינו בחרו במיקום הזה לפתוח בר מסעדה חלבי-איטלקי.
העיצוב של המקום ממכר, מעוצב בסגנון מודרני, יפהפה. שילוב של ספות וכסאות, שולחנות בגודל טוב גם לזוג שמזמין מגוון רחב של מנות, ויש אפשרות לישיבה בחוץ או בפנים. הישיבה בחוץ לא גורעת מהחוויה של המקום, וניכר שגם האיזור החיצוני הוא חלק מקו העיצוב של המסעדה. לא לשכוח שבערבים בקיץ, הבריזה הירושלמית הופכת את הישיבה בחוץ לנעימה.
המסעדה בחרה בקונספט חדש בנוף של בר מסעדה חלבי-איטלקי, וכמו שהבעלים של המקום אמר- למי אין מקום בלב לאיטליה?

(צילום: ניצן מוסקט)
התפריט מורכב מכמה חלקים שונים, מתחיל ב'פרדו' מנות קרות, 'קרודו' מנות נאות, עובר ל'קלדו ופריטי' חם ופריך, ומסיים עם פסטות ופיצות. התפריט נותן חוויה מקיפה של איטליה בערב אחד. ניתן לראות מנעד של מנות איטלקיות קלאסיות, ומנות שקיבלו את הטאץ' המותאם לסועד הישראלי (שכמובן לא נופלות באיכותן). המנות בתפריט מציגות תפריט מודרני וחדשני, שאינו מובן מאליו בנוף המסעדות האיטלקיות הכשרות.
המנות מדויקות, מושפעות לגמרי מאיטליה, וכמעט כל מנה מזכירה רגעים של טיול באיטליה. האג'נדה של המסעדה היא מנות חלוקה, הם הבינו כי הסועד הישראלי אוהב לנסות כמה שיותר דברים ובחרו במנות שמוגשות בגודל קטן באופן יחסי, השימוש בשיטה זו מאפשר הזמנה וטעימה של טעמים ומגוון של מנות בלי להתמלא אחרי מנה אחת.

(צילום: ניצן מוסקט)
הצוות של המסעדה כולו נותן תחושה נעימה ואדיבה. המלצרית המקסימה הראתה בקיאות גדולה במנות השונות בתפריט, והצליחה לקלוע בטעמים שלנו במרבית ההמלצות. הזמינות של המלצרים במסעדה הייתה מעולה להחלפה של קנקן מים או פינוי של צלחת ריקה.
התחלנו בהזמנה של קוקטיילים, שניהם הוגשו בכוסות שמתאימות למשקה, והנראות של הקוקטיילים הייתה מעולה. הקוקטייל הראשון FLAMINGO, מורכב מגי'ן, אפרול, ליצ'י ג'ינג'ר ומלפפון. מתוק ומרענן בגלל השילוב של המלפפון בקוקטייל. Bitter IT השני, מורכב מרום, קמפרי ופסיפלורה בעל טעם מתוק עם ארומה של הרוזמרין המעט שרוף שנותנת גוון אחר לטעם של הקוקטייל. אל תוותרו על קוקטייל בזמן הארוחה שלכם (יש HAPPY HOUR בין השעות 17:00-20:00).

(צילום: ניצן מוסקט)
פתחנו את הארוחה עם סלט קיסר, בוראטה קונדימנטי וברולה קממבר. בארוחה גדולה תמיד כיף לקחת סלט, נותן מעין ריענון לארוחה. הסלט קיסר, היא מנה קלאסית שנעשתה בצורה מדויקת עם רוטב ממכר. השילוב עם הביצה הרכה שהבישול שלה נעצר בזמן הנכון היה תוספת מגניבה למנה. מנת הברולה קממבר הייתה מפתיעה, ואני לא נתקלתי בה בוריאציה כזו.
הקממבר מוגש כאשר החלק העליון של הגבינה שרוף, מעין שכבה פציחה שנסדקת לגמרי כמו בקרם בורלה. היא מוגשת לצד סלטון עלים ירוקים מרענן עם פיסטוקים, שגם הוא היה עם נוכחות ולא רק כמה עלים שהוגשו לצד העיקר.

(צילום: ניצן מוסקט)
עברנו לבוראטה, שבשנה האחרונה הפכה למנה פופולרית בארץ. פלומינו החכימו לעשות אותה בצורה מרעננת ממרבית המקומות, הבוראטה מוגשת לצד סלטון של עגבניות שרי וצנוניות, רוטב פלפלים, סלסה של עגבניות, וקרוסטיני מעין צנימים חרוכים. הבוראטה שהיא גולת המנה הייתה באיכות מעולה, והיה אפשר לגוון בכל ביס עם הטעמים שבוחרים מהשילובים השונים שהוגשו לצידה. המנה היא גדולה ומתאימה לכשלושה אנשים.

(צילום: ניצן מוסקט)
לאחר מכן קיבלנו את המנות העיקריות, בחרנו את הסופלי זעפרן, טורטליני קסבייה ופיצה מרגריטה. למי שאינו מכיר את הסופלי, זוהי מנה רומאית, ולא זה לא ארנציני!! הסופלי מיוחד בכך שיש לו גבינה באמצע שנמסה כשנותנים ביס בכדור המטוגן והטעים. הסופלי של פלומינו עמדו בקריטריון הזה. הסופלי הוגשו על רוטב רענן של סלסלת עגבניות-שום עם נענע שהקליל את המנה והיה שידוך מצויין לכדורים הממכרים.
על הטורטליניי קסבייה קיבלנו המלצות, זוהי מנת פסטה טורטליני במילוי של ארטישוק ירושלמי. הטורטליני מוגש עם בצל סגול צלוי, תרד, זיתי תסוס ופרמזן שיחד השתלבו מצויין לביס מושלם.

(צילום: ניצן מוסקט)
במסעדה איטלקית אי אפשר לפספס פיצה, והמלצרית המליצה לנו על הפיצה מרגריטה, ולפעמים פיצה מרגריטה שעשויה כמו שצריך, יכולה לעשות את העבודה יותר מכל פיצה עם תוספות. למעשה הפיצה איכזבה אותנו, אולי זו הייתה אכזבה לעומת שאר המנות שהיוו עבורנו את גולת הכותרת, או שהיא באמת לא הייתה שום דבר מיוחד.
בגזרת הקינוחים, אוטומטית בחרנו בטרמיסו. אני חולת טרמיסו, והמנה הוגשה לא בצורה הקלאסית, אלא יותר מבולגנת. צורת ההגשה הפכה את המנה למזמינה ומנחמת, והטעמים היו מעולים. לגמרי הביס שצריך לסיום של ארוחה איטלקית. תפריט הקינוחים גם מציע קנולי, שוב קינוח איטלקי נפוץ ברחבי איטליה שבמקור מגיע מדרום איטליה. הקנולי הוא מעין קונוס מטוגן ממולא בריקוטה עם הדרים במקור. אני לא נתקלתי באף מסעדה בארץ שמגישה קנולי, מה שמעיד על החיבור למנות מיוחדות במטבח האיטלקי. הקנולי בפלומינו הותאם לחך הישראלי ומולא בקרם מסקרפונה עם מי פריחת הדרים. הקינוח המתוק והכייפי הזה הופך לממכר יותר בכל ביס.

(צילום: ניצן מוסקט)
בשורה התחתונה:
PALOMINO היא לגמרי המקום לערב של בילוי עם חברים או משפחה, גם להנות משתייה טובה בליווי של מנות איטלקיות מעולות.
מנות: מגוון גדול של מנות שונות שמיועדות לחלוקה, על מנת לטעום דברים שונים ומגוונים.
מחירים: מקבלים תמורה למחיר.
שירות: מצויין. מלצרים חייכנים, אדיבים, זמינים, המפגינים בקיאות במנות השונות.
כתובת: קינג גורג' 41, ירושלים.
שעות פתיחה: ימי א'-ה' 17:00 עד אחרון הלקוחות, ימי ו' 09:00-15:00.
טלפון: 077-3627511
כשרות: כשרות צהר.
חניה: חניונים בסמוך למסעדה.
נגישות: המקום נגיש.
שירותים: מעוצבים ונקיים.
בונוס: HAPPY HOUR בין השעות 17:00-20:00, ובשישי לאורך כל היום.
עוד בונוס: בימי שישי יש תפריט בראנץ' בשעות הבוקר (ומי לא אוהב ארוחות בוקר??)
חשבונית:
סלט קיסר – 43
ברולה קממבר – 42
בוראטה – 69
סופלי זעפרן – 52
טורטליני קסבייה – 58
פיצה מרגריטה – 48
טירימיסו – 38
קאנולי – 42
קוקטייל FLAMINGO – 42
קוקטייל Bitter IT – 42