מבזקים
סרוגים
דרמה בכנסת

בדיקת המצלמות קבעה: לקואליציה כן היה רוב

אחרי הדרמה בהפסד בהצבעה הראשונה על סדר היום בוועדה המסדרת, נערכה בדיקה של מצלמות האולם ותוצאות ההצבעה שונו: בדיעבד התברר כי היה רוב ולחוק אושר פטור הנחה

י"ח תמוז התשפ"א
בדיקת המצלמות קבעה: לקואליציה כן היה רוב
בדיקת המצלמות קבעה: לקואליציה כן היה רוב צילום: צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ

אחרי שבהצבעה הראשונה לא אושר פטור מחובת הנחה, יו"ר הוועדה המסדרת, ח"כ עידית סילמן (ימינה) עדכנה כי לפי בדיקה מחודשת, לחוק התעבורה היה רוב ולכן היא אושרה.

לפי ההודעה: "צוות הוועדה בדק את ההצבעה שהייתה עליה מחלוקת להקדמת הדיון בהצעת חוק תיקון פקודת התעבורה בעניין רפורמת מוניות השירות. לפי הבדיקה 17 הצביעו בעד 16 נגד וההצעה עברה".

דיון סוער משעות הבוקר

מאז שעות הבוקר מכונסים חברי הוועדה המסדרת בדיון סוער כשעל סדר היום 16 נושאים. יו"ר הקואליציה קבעה את הדיון בשעה 8:30 כאשר חוק האזרחות ראשון על סדר היום. חברי האופוזיציה הגיעו, אך חברי הקואליציה לא הגיעו לפתח הדיון וסילמן נאלצה לדלג על חוק האזרחות ולדון בנושאים אחרים שהיו על סדר היום.

באופוזיציה טענו כי סילמן ניסתה לקיים מחטף ולהעלות את חוק האזרחות להצבעה מוקדם בבוקר, זאת כדי שהאופוזיציה לא יספיקו להגיע לדיון. למעשה, חברי הקואליציה הם אלו שלא הגיעו בזמן.

כמו כן, בקואליציה העלו לסדר היום של הוועדה המסדרת גם את הקמת הוועדות הקבועות.

צריך להודות: יש לבנט ממשלה, אין לו קואליציה
צריך להודות: יש לבנט ממשלה, אין לו קואליציהצילום: צריך להודות: יש לבנט ממשלה, אין לו קואליציה

ההצבעה בוועדת המסדרת על חוק האזרחות היא למעשה על העברתו להכנה למליאה באחת מוועדות הכנסת. בקואליציה לא מצליחים לגבש רוב להעביר את החוק לוועדת חוץ וביטחון בשל התנגדותה של רע"מ.

העלאת הקמת הוועדות הקבועות לסדר היום של הוועדה המסדרת שומרת על האופציות של הקואליציה לגבש רוב כדי להעביר את חוק האזרחות לאחת מהוועדות השונות.

הוועדה המסדרת עידית סילמן