אחרי שבהצבעה הראשונה לא אושר פטור מחובת הנחה, יו"ר הוועדה המסדרת, ח"כ עידית סילמן (ימינה) עדכנה כי לפי בדיקה מחודשת, לחוק התעבורה היה רוב ולכן היא אושרה.

לפי ההודעה: "צוות הוועדה בדק את ההצבעה שהייתה עליה מחלוקת להקדמת הדיון בהצעת חוק תיקון פקודת התעבורה בעניין רפורמת מוניות השירות. לפי הבדיקה 17 הצביעו בעד 16 נגד וההצעה עברה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מתוך ערוץ כנסת

דיון סוער משעות הבוקר

מאז שעות הבוקר מכונסים חברי הוועדה המסדרת בדיון סוער כשעל סדר היום 16 נושאים. יו"ר הקואליציה קבעה את הדיון בשעה 8:30 כאשר חוק האזרחות ראשון על סדר היום. חברי האופוזיציה הגיעו, אך חברי הקואליציה לא הגיעו לפתח הדיון וסילמן נאלצה לדלג על חוק האזרחות ולדון בנושאים אחרים שהיו על סדר היום.

באופוזיציה טענו כי סילמן ניסתה לקיים מחטף ולהעלות את חוק האזרחות להצבעה מוקדם בבוקר, זאת כדי שהאופוזיציה לא יספיקו להגיע לדיון. למעשה, חברי הקואליציה הם אלו שלא הגיעו בזמן.

כמו כן, בקואליציה העלו לסדר היום של הוועדה המסדרת גם את הקמת הוועדות הקבועות.

ההצבעה בוועדת המסדרת על חוק האזרחות היא למעשה על העברתו להכנה למליאה באחת מוועדות הכנסת. בקואליציה לא מצליחים לגבש רוב להעביר את החוק לוועדת חוץ וביטחון בשל התנגדותה של רע"מ.

העלאת הקמת הוועדות הקבועות לסדר היום של הוועדה המסדרת שומרת על האופציות של הקואליציה לגבש רוב כדי להעביר את חוק האזרחות לאחת מהוועדות השונות.