אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

על פיצה וודקה שמעתם? המתכון לטרנד החם

הטרנד ששיגע את ניו יורק וכולם מדברים עליו ברשתות החברתיות מגיע לישראל, מתכון מפורט ללהיט פיצה וודקה ממכרת שלא תוכלו להפסיק לאכול

על פיצה וודקה שמעתם? המתכון לטרנד החם
  (צילום: בני פרי)

בני פרי, השף הראשי של בלה איטליה, מציג לראשונה בארץ את הטרנד הכי רותח בניו יורק- פיצה וודקה! הרוטב ששיגע את הבלוגרים והתורים הארוכים בשביל להשיג את הפיצה- מדברים בעד עצמם. קבלו את המתכון ישירות מהשף שיביא את ניו יורק אלינו.

רכיבים:

בצק:

1/2  ק"ג קמח פיצה 3 כוסות (ניתן גם קמח לבן)
11/4 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כף שטוחה מלח דק
3  כפות שמן זית כתית מעולה מעודן "זיתא"

רוטב:

3  כפות שמן זית כתית מעולה מעודן "זיתא"
4  שיני שום כתוש
1  רסק עגבניות "בלה איטליה" 140 גרם
250  מ"ל שמנת מתוקה
חצי כפית מלח
כפית סוכר
קורט פלפל שחור, צ'ילי גרוס ואורגנו
וודקה– להוסיף לפי הטעם, מומלץ רבע כוס על מנת שלא יהיה חזק מדי כי לוודקה טעם מאוד דומיננטי

(צילום: בני פרי)

גבינות ותוספות:

100  גרם פרמזן מגורדת
500  גרם מוצרלה מגורדת
עלי בזיליקום לפיזור מעל הפיצה
פלפלים חריפים חתוכים לפרוסות
10 עלי בזיליקום טריים- מפזרים לאחר שהפיצה מוכנה

אופן הכנה:

בצק- שמים את כל המרכיבים לבצק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. ממנו יוצרים כדור, או במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות במהירות נמוכה. הבצק צריך להיות אלסטי, לא דביק ולא יבש. אם הוא דביק להוסיף כף קמח, אם יבש- מעט מים.

התפחה- בקערת המיקסר לכסות למשך שעה או עד הכפלת נפח הבצק (תלוי בטמפ' החדר)

מחממים תנור ל-220 מעלות.

(צילום: בני פרי)

על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל3 כדורים שווים, ובעזרת הידיים פותחים את הבצק לצורת התבנית, ממליץ להיעזר במערוך. יש לדקק את הבצק לעובי שאוהבים (אני הכי אוהב דק), מותחים את הבצק ומעבירים את הבצק המרודד לתבנית הפיצה ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

הכנת הרוטב- בסיר או מחבת על להבה בינונית מוספים שמן זית ומטגנים את השום (להיזהר לא לשרוף, אחרת יהיה טעם חזק של של שום שרוף)

מוסיפים את הרסק עגבניות והוודקה ולאחר דקה מוספים את התבלינים והשמנת המתוקה מערבבים ומבשלים כ-5 דקות, מקררים לטמפ' חדר.

מורחים את רוטב על הבצק פרט לשוליים, מפזרים בנדיבות את הגבינות והתוספות. מכניסים את הפיצה לתנור שחומם מראש ל-20 דק' (תלוי בעוצמת התנור), עד שהפיצה אפויה ושחומה. חותכים לשמניות בעזרת סכין לפיצה.

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו