חדשות המגזר

סופית: אופיר סופר חוזר למפלגתו המקורית

מעל שלושה חודשים אחרי הבחירות, הוועדה המסדרת מאשרת רשמית את המעבר של ח"כ אופיר סופר חזרה ל"ציונות הדתית". כעת הסיעה של סמוטריץ' תמנה שבעה ח"כים

((צילום: הדס פרוש/ פלאש 90))

בתום דיון סוער, חברי הוועדה המסדרת בראשות ח"כ עידית סילמן אישרו את הבקשה של ח"כ אופיר סופר לעבור בין סיעת הליכוד לסיעת "הציונות הדתית".

בדיון שנערך היום (א') בוועדה, אושר ההליך הטכני של צירופו של סופר למפלגה המקורית שלו, וזאת לאחר ששוריין במקום ה-28 ברשימת הליכוד לכנסת ה-24.

כזכור, במהלך מערכת הבחירות החליט נתניהו כי סופר ישוריין ברשימת מפלגתו, כחלק מהמאמץ להביא לאיחוד במפלגות הימין ושכנע את ח"כ בצלאל סמוטריץ' ליצור רשימה יחד עם "עוצמה יהודית" של איתמר בן גביר ומפלגת "נעם" של אבי מעוז.

אופיר סופר
אופיר סופר| צילום: ח"כ אופיר סופר ביום השבעת הממשלה (צילום: סרוגים)

הליכוד "רק" עם 29 ח"כים

למעשה ח"כ סופר מעולם לא היה חלק מליכוד, אלא היה מועמד של 'מפלגת מדף' בשם "עתיד אחד- עתיד טוב לישראל" ששובץ ברשימה.

בשל כך, הפילוג מתאפשר מבחינה חוקית, כי הוא לא נחשב ח"כ פורש. במקרים אחרים על מנת לפרוש יש לאגד לפחות שליש מהסיעה המקורית (במקרה של הליכוד, לפחות עשרה חברי כנסת).

שקד: "תפסיקו עם הספינים על חשבון המדינה"

טכניקה דומה הייתה בבחירות 2019 מועד א', אז שוריין ח"כ אלי בן-דהן גם במקום ה-28 של הליכוד, וזאת לאחר יצירת רשימת "איחוד מפלגות הימין" שבראשה עמד אז הרב רפי פרץ.

עכשיו שח"כ אופיר סופר עובר למפלגת האם שלו, סיעתו של סמוטריץ' תמנה 7 חברי כנסת וזאת לעומת בליכוד שיורד ל-29 ח"כים בסיעה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

24 תגובות
12
זה טוב???
27.06.21

מרוב קומבינות, הימין הפסיד את השלטון

הצטרפו אלינו