ברוגז: גוש הימין יחרים את ישיבת הוועדה המסדרת
מרכז האופוזיציה יריב לוין, הודיע כי גוש הימין לא יגיע לישיבת הועדה המסדרת שתחלק את הועדות בכנסת: "הניסיון לקבל החלטה באשר להרכב הוועדות בכנסת ללא מו"מ אמיתי עם האופוזיציה הוא פסול מיסודו"

"מפלגות גוש הימין החליטו הערב שלא להשתתף בישיבת הוועדה המסדרת שתתכנס מחר, צום י״ז בתמוז", כך הודיע הערב מרכז האופוזיציה יריב לוין.
הרקע ל'ברוגז' הוא ההחלטה של הקואליציה להשאיר לאופוזיציה פירורים בוועדות הכנסת בדמות ועדת המדע השולית (וביקורת המדינה בראשה עומד איש אופוזיציה לפי חוק). בכנסת ה-20 הותירה הקואליציה לאופוזיציה את ראשות ועדת הכלכלה, החשובה, בראשה עמד איתן כבל, שתקע לקואליציה כמה וכמה חוקים.
דרעי כבר רמז על ההחרמה בשבוע שעבר, כשאמר בישיבת סיעת ש"ס כי אין להם צורך בראשות ועדות.
ח"כ יריב לוין, יו"ר סיעת הליכוד ומרכז האופוזיציה מסר הערב: "מאז הקמת הממשלה הקואליציה פועלת באופן דורסני וחסר תקדים, תוך רמיסת כל כללי העבודה בכנסת כפי שהיו נהוגים שנים רבות. הניסיון לקבל החלטה באשר להרכב הוועדות בכנסת ללא מו"מ אמיתי עם האופוזיציה הוא פסול מיסודו. קביעת ישיבה בנושא כה משמעותי ושנוי במחלוקת באופן מכוון דווקא ביום צום, היא חציה של קו אדום נוסף ושבירה מוחלטת של הנוהג כפי שקיים בכנסת.
בנסיבות אלה, האופוזיציה לא תשתתף בישיבה שתתקיים מחר, ותפעל על מנת להבטיח שוועדות הכנסת ייקבעו ויחולקו באופן הוגן ועל פי העקרונות שנהגו לאורך כל השנים."
הקואליציה: אם המשק עובד – אז גם אנחנו
מהנהלת הקואליציה נמסר: "במשך כמעט שנתיים שעבודת הכנסת משותקת, עקב מערכות בחירות חוזרות ונשנות, ואזרחי ישראל ממתינים לנבחרי ציבור שיעבדו למענם. הגיע הזמן שמדינת ישראל תחזור למסלול, ואם האופוזיציה רוצה להמשיך ולפגוע בעבודת הכנסת, ולגרום להמשך שיתוק העבודה למען אזרחי ישראל – זו בחירה שלהם.
אנחנו באנו לעבוד, ואם כל המשק עובד, גם בזמן צום י"ז בתמוז – אז גם אנחנו".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו