בהלת הקורונה נמשכת: משרד הבריאות הודיע הערב (חמישי) כי אותרו סימנים להימצאותו של הוריאנט ההודי של נגיף הקורונה באשקלון, זאת לאחר שבוצע מעקב וסדרת בדיקות לזיהוי תחלואה סמויה במי שפכים. תוצאה זו מעלה חשש כי תושבים בעיר נדבקו בוריאנט הקטלני של הנגיף. בהמשך דווח כי גם בירושלים נמצאו במערכות הביוב שרידים של הזן ההודי.

במשרד הבריאות אמרו כי "מי שסובל מאחד או יותר מהתסמינים הבאים: חום, שיעול, קשיי נשימה וחולשה או כל מי שיש חשד מסיבה כלשהי שנדבק במחלה מתבקש להגיע ולהיבדק בהקדם, כדי למנוע התפרצות קורונה בעיר. יודגש כי ישנם מוקדי התפרצות שונים, בהם ישנם מאומתים ואילו באשקלון מספר המאומתים נמוך ביחס לממצאים שנוטרו בביוב. על כן, אנו מבקשים מהציבור להישמע להנחיות וללכת להיבדק לאבחון תחלואה ובכך למנוע את ההתפרצויות".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ראש הממשלה נפתלי בנט ושרי הממשלה בנתב"ג (צילום: איתי בית און\לע"מ)

מעיריית אשקלון נמסר כי "בעקבות הימצאות של וריאנט הודי של נגיף הקורונה במערכת הביוב שמנוקזת בעיר אשקלון בימים האחרונים, קיים בסיס לחשד של התפשטות תחלואה סמויה בעיר. נדגיש כי אין קשר בין מערכת המים לביוב ולכן אין חשש להידבקות באמצעות מי שתייה".

"על מנת למנוע התפרצות של המחלה בקרב תושבי העיר, עיריית אשקלון בשיתוף משרד הבריאות פועלים לגילוי מוקדם של הדבקה בנגיף על ידי הקמת מתחם בדיקה ברחבי העיר, בנוסף למוקדי הבדיקות של קופות החולים בעיר" הוסיפו וקראו לציבור. "פרטים אודות המתחם יפורסמו בהמשך".