פרויקטור הקורונה: חובת המסכות תחזור בשבוע הבא - סרוגים

פרויקטור הקורונה: חובת המסכות תחזור בשבוע הבא

פרויקטור הקורונה נחמן אש הודיע כי חובת עטיית המסיכות בחללים סגורים תחזור החל משבוע הבא. לדבריו, "ההתפרצות שהייתה ממוקדת בבנימינה ומודיעין מתפשטת כעת למקומות נוספים"

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=אוריאל-בארי'>אוריאל בארי</a>, חדשות סרוגים
פרויקטור הקורונה: חובת המסכות תחזור בשבוע הבא
  (צילום: פלאש 90)

על רקע המשך העלייה בתחלואת הקורונה, פרוייקטור הקורונה נחמן אש נשא הערב (חמישי) הצהרה לתקשורת בה קרא לציבור לשמור על הנחיות משרד הבריאות. בדבריו גם אישר כי חובת עטיית המסיכות בחללים סגורים תחזור החל משבוע הבא.

לדבריו, "ההתפרצות שהייתה ממוקדת בבנימינה ומודיעין מתפשטת כעת למקומות נוספים – כפר סבא, רמלה והרצליה ולערים נוספות. המשימה של כולנו היא להשתלט על ההתפרצות ולהוריד את התחלואה למינימום. אני קורא למי שצריך – לבוא להיבדק. מי שהיה במגע עם מאומת חייב להיבדק, לא משנה אם הוא מחוסן או לא מהבחינה הזאת. גם מחוסנים יכולים להידבק ולהדביק, אמנם בשכיחות נמוכה אך הסיכון עדיין קיים".

עוד ציין כי מחצות ועד השעה 17:00 אובחנו 123 חולי קורונה חדשים – דבר שמצביע על המשך מגמת העלייה בתחלואה. "נקבע כי החובה לעטות מסיכות בחללים סגורים תחזור כאשר נגיע ל-100 מאומתים בממוצע, ואנחנו קרובים מאד לכך. הממוצע בשבוע האחרון עומד על 75 חולים ליום" אמר. "המלצתנו היא לעטות מסכות בחללים סגורים כבר עכשיו, אך בתחילת השבוע הבא זו תהיה חובה".

עוד באותו נושא

חבר קבינט הקורונה לשעבר: "עלולים להגיע לגל רביעי"

בסיכום דבריו קרא לציבור להקפיד על הנחיות משרד הבריאות. "שמירה על הבידוד היא עקב האכילס שלנו. מפירי הבידוד הם הבעיה של כולנו. זו הדרך שבו המחלה מתפשטת כעת ואיך שנכנסים וריאנטים לארץ. חובת הבידוד חייבת להיות במודעות של כולנו" הבהיר. "אם ילד שהה בחול ומגיע למחרת לבית הספר, זה לא בסדר. וכולם צריכים לומר את זה לו ולהוריו".

כשנשאל על האפשרות שיוטלו הגבלות נוספות, אש אמר כי הוא "לא יכול לומר שאנחנו תחת התפרצות כללית, אבל יש הרבה התפרצויות קטנות – ונראה אם נוכל לכבותן. כרגע אין המלצה להגביל התקהלויות. אנחנו מוסיפים את המסכות, אבל לא ממליצים על הגבלות נוספות".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24 : ארה\"ב תקפה את מתקני הגרעין באיראן

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
הנוכל כתב ספר...
יורי | 24-06-2021 18:49
הנוכל כתב ספר
2
החמור הנוכל כתב...
יורי | 24-06-2021 23:32
החמור הנוכל כתב ספר