מינוי סרוג נוסף: כהנא מינה מנכ"ל זמני לרבנות הראשית
השר כהנא החליט למנות את הראל גולדברג לתפקיד מנכ"ל זמני ברבנות הראשית. מינויו של גולדברג הוא חלק מהמלך של כהנא לשלב את הציונות הדתית במנגנון של המשרד לשירותי דת

השר לשירותי דת מתן כהנא החליט כי עד אשר יתמנה מנכ"ל קבוע, הראל גולדברג יכהן כמנכ"ל הזמני של הרבנות הראשית. גולדברג יחליף בתפקיד את המנכ"ל הסרוג הנוכחי עודד פלוס שמונה על ידי ש"ס.
גולדברג (46) גר בטלמון, נשוי + 5, עשה תפקידים במשרד רה"מ ובמשרד המשפטים. ב-7 שנים האחרונות משמש כיועץ משפטי של הרבנות. גולדברג בעל תואר ראשון משפטים, תואר שני מנהל עסקים והוא מוסמך יורה יורה לרבנות מטעם הרבנות הראשית.
המינוי של גולדברג מגיע כחלק ממהלך של שילוב נציגים מהציונות הדתית במשרד לשירותי דת, אותו עושה השר כהנא בימים אלה. כמו כן, כהנא סירב להמתין עד שימונה מנכ"ל קבוע ברבנות הראשית, זאת במטרה להתחיל להניע רפורמות אשר יחזקו את מעמד הרבנות וישפרו את שירותי הדת בישראל.
במקביל, השר לשירותי דת פועל כדי למנות מנכ"ל קבוע לרבנות הראשית מקרב הציונות הדתית.
גורם ברבנות הראשית אמר לסרוגים כי עו"ד הראל גולדברג, אשר שימש עד כה כיועץ משפטי לרבנות הראשית, זוכה לאמון מקצועי מצד לשכתו של נשיא מועצת הרבנות הרב יוסף שצפוי לעבוד איתו באופן קבוע.
כהנא: נפריד את היהדות מהעסקנות
השר כהנא נאם אמש במליאת הכנסת בתגובה להצעת אי אמון שהגישה האופוזיציה על רקע נושאי דת ומדינה ואמר: "היהדות וההלכה זה הדבר הכי טוב שיש לנו. מתנה שהקב"ה נתן לנו. אז איפה הבעיה? הבעיה היא בעטיפות שבהן נעטפו המתנות היקרות האלו לאורך השנים. מנגנונים של עסקנים מרחיקים את עם ישראל מהיהדות. עם ישראל מחפש יהדות, הוא בורח מהעטיפות בהן היא עטופה כבר יותר מידי זמן".
עוד הוסיף: אם רק נצליח להפריד את היהדות מהעסקנות שסובבת אותה בשנים האחרונות, היהדות תחזור להיות הגורם שמאחד את עם ישראל. בעז"ה אנחנו נחזק את זהותה היהודית של מדינת ישראל ונקדש שם שמיים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו