בין פריז לירושלים: עמית ברקת פתחה פטיסרי חדש בירושלים. בקונדיטוריה מתעסקת במתוקים בסטנדרט אירופאי, שלא יביישו אף פטיסרי צרפתית ראויה. אה, וחשוב לציין: הכל, אבל הכל – ללא גלוטן. גן עדן לצליאקים.

עמית היא ביתו של חבר הכנסת ניר ברקת, ירושלמית מלידה. לפני כמה שנים היא ארזה את עצמה, ועברה לגור בפריז כדי ללמוד קונדיטוריה בקורדון בלו, הבית הספר הנחשב בעולם. עמית מספרת על הלימודים שם: "זה היה לא פשוט, השף דיבר בצרפתית, המתרגם תרגם לאנגלית, והשף כבר עבר לעשות את הדבר הבא, ככה שקשה לעקוב אחרי מה שקורה". למרות זאת, עמית סיימה את הלימודים בהצטיינות.

פאי לימון של עמית ברקת פטיסרי (צילום: גיל אבירם)

ללא גלוטן

אימה של עמית, בברלי, היא חולת צליאק ולכן נמנעת מגלוטן. בזמן שלמדה בצרפת, עמית היתה חוזרת כל יום לדירתה ומתרגמת את המתכונים שלמדה לכאלה שאינם מכילים גלוטן, כדי שאמא שלה תוכל להינות מהם. כשחזרה לארץ, עמית גילתה שכל מוצרי היסוד הישראליים אינם מתפקדים בצורה כימית זהה למקביליהם בפריז וחיפשה פיתרון.

עמית החליטה להשתמש במתכונים נטולי הגלוטן שלה, ופתחה בירושלים קונדיטורית עילית שכולה ללא גלוטן. במקום ניתן למצוא קופסאות עוגיות, מקרונים, פרלינים, פחזניות ועוגות ויטרינה שונות. גם שתיה חמה תוכלו להשיג שם.

הקיר בין מטבח הקונדיטוריה לחנות עצמה עשוי זכוכית, כך שהחוויה בישיבה במקום מיוחדת. עמית נמצאת בחנות רוב הזמן, והיא לגמרי מישהי לשבת איתה לקפה, כך שמומלץ להגיע.

טעימות

טעמנו מכל סוגי המתוקים בפטיסרי. המקרונים שעמית מציעה מגוונים, יש בפיסטוק, פסיפלורה, שוקולד, וניל ותות. מקרון הוניל נימוח ונפלא וכמוהו גם מקרון התות, אבל ללא ספק, מקרון הפסיפלורה הוא גולת הכותרת. טעם נהדר ופירותי.

מקרון פיסטוק של עמית ברקת פטיסרי (צילום: גיל אבירם)

בגזרת הפרלינים טעמנו שלושה: פרלין שוקולד חלב שהיה נחמד, פרלין קפה ושוקולד לבן שהיה מעולה, וכדור שוקולד מצופה. כדור השוקולד היה לא פחות ממדהים. אחרי שטעמנו והתפעלנו, עמית סיפרה שגם אבא שלה אוהב אותו מאוד, עד כדי כך שהנכדים מבקשים ממנו רשות כדי לאכול מכדורי השוקולד שעמית מביאה לארוחות השבת.

פרלין שוקולד חלב ופרלין קפה ושוקולד לבן של עמית ברקת פטיסרי (צילום: גיל אבירם)

יש בקונדיטוריה מגוון עצום של עוגיות בקופסא. טוויל השומשום היה נחמד אבל לא מיוחד מאוד, עוגיות השקדים היו נהדרות, אבל דווקא על עוגיות השוקולדצ'יפס לא עפנו במיוחד. האהובות עלינו מכל היו עוגיות חמאה – קוקוס שהרגישו כמו ענן בפה והיה להם טעם חמאתי מדוייק. גם מי שלא אוהב קוקוס במיוחד יתאהב בהן.

טוויל השקדים של עמית ברקת פטיסרי (צילום: גיל אבירם)

לא השכלנו להגיע ביום שישי ולכן לא יכלנו לטעום מהפחזניות והאקלרים, ועמית הבטיחה שבקרוב גם יהיו מאפי שמרים, כך שיש לנו סיבה לחזור.

אקלרים של עמית ברקת פטיסרי (צילום: גיל אבירם)

לסיכום: למי שמחפש מתוקים ללא גלוטן, ולכולם, הפטיסרי של עמית ברקת יגרום להרגיש בחו"ל לכמה רגעים.

כתובת: יד חרוצים 14, תלפיות, ירושלים.

שעות פתיחה: ימי א' – ה' 10:00-15:00, יום ו׳ 10:00-14:00.