אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

ג'ירה: הודו בישראל | ביקורת מסעדות

מתגעגעים לטיול הגדול בהודו? או סתם אוהבים לנסות טעמים חדשים ומיוחדים? ג'ירה, מסעדה הודית קטנה ואותנטית בירושלים- היא המקום המושלם עבורכם.

ג'ירה: הודו בישראל | ביקורת מסעדות
  (צילום: ניצן מוסקט)

אחרי שחזרתי לארץ מהטיול הגדול במזרח, כל מה שעניין אותי היה למצוא אוכל הודי. כשעברתי לגור בירושלים, מהיישוב הקטן שלי, הייתי בטוחה שפה אני אוכל להגשים את החלומות שלי ולמצוא אוכל הודי. אך בצער רב גיליתי שבירושלים אין אפילו מסעדה הודית אחת.

הזמן עבר, והקורונה הגיע, ובזמן שעסקים רבים החלו לקרוס, בירושלים צץ לו עסק משלוחים חדש, משלוחים של אוכל הודי. את העסק תחילה הפעילו מתוך מטבח של בית קפה, שהיה סגור בגלל הקורונה. העסק תפס תאוצה ואנשים רבים החלו להזמין את הבשורה החדשה שהגיעה לירושלים בטעמי אוכל הודי.

(צילום: באדיבות המקום)

הדרישה גדלה ולפתע המסעדות גם נפתחו, וג'ירה (כמון בהודית) הבינו כי גם הם צריכים מסעדה, ופתחו מקום משלהם, מעין דאבה הודית בלב ירושלים. ולאט לאט החלו גם לקיים הושבה במסעדה. המסעדה החלה בתפריט הרצה שהיה מתחלף מידי שבוע, עד שלאחרונה התפריט הפך לקבוע. בתפריט תוכלו למצוא מבחר גדול של מנות הודיות שמושפעות מאזורים שונים של תת היבשת.

תום, הבעלים של ג'ירה, טייל תקופה ארוכה בהודו וחי אצל אנשים מקומיים בבתים, שם נחשף לתרבות ההודית, וכמובן שגם לאוכל ההודי. המנות השונות קרובות כמה שאפשר למקור, אבל גם עם שינויים מקוריים של תום. הן מבוססות על מצרכים כמו ירקות ותבלינים מקומיים, ועונתיים.

תום והצוות (צילום: באדיבות המקום)

לפני הקריאה של המנות בתפריט, למי שמבינכם טייל בהודו זה הזמן לגלגל את המילים ההודיות של המנות השונות. התפריט ברובו מורכב ממנות של אוכל רחוב המקבילות למנות פתיחה, מעין סלטים או סוגים שונים של מאפים מטוגנים במילויים שונים, כל אחד מהם מושפע כאמור מאזור אחר. למנה העיקרית תמצאו מגוון רחב של תבשילים (לעיתים יש תבשילים שלא מופיעים בתפריט הקבוע, שווה לשאול) שניתן להזמין לצד סוגים שונים של אורז או גארליק באטר נאן וצ'אפאטי. על הקינוחים עוד נתעכב בהמשך.

בין השעות 12:00-17:00 אפשר להזמין טאלי, שילוב של תבשיל מתחלף, דאל עדשים, אורז, 2 סוגי צ'אטני ושתייה. למתקדמים יש את הטאלי ספיישל שכולל את הטאלי הקלאסי עם לחם (נאן/צאפאטי) וסלט. ואם הגעתם בזוג תוכלו למצוא את הטאלי ספיישל זוגי שכולל את הטאלי ספיישל, סמוסה ומאלאי כופתא. הספיישל הזוגי יספיק אפילו לשלושה אנשים רעבים. מנת הטאלי היא ארוחת צהרים אולטימטיבית, או שכדאי לבחור כמה תבשילים שונים ולנסות להכיר את המטבח ההודי.

הטאלי ספיישל הזוגי הגיע בכלים הודיים מסורתיים, שגם זה חלק מהחוויה. הטאלי כלל סלט אלו דאהי פאפרי צא'ט – סלט מרחובות ורנאסי, המורכב מדסקיות בצק מטוגנות, תפוחי אדמה, עגבניות בצל, וכמה סוגים שונים של צ'אטני. הסלט היה תוספת מרעננת לצד כל התבשילים השונים, עם טעמים מפתיעים בכל ביס.

מאלאי כופתא שטעים יותר מאלה שטעמתי בהודו, לגמרי אסור לכם לפספס אותו. המנה הזו היא מעין קציצות של תפוח אדמה וגבינת פאניר (הגבינה ההודית) ברוטב אדום קליל וטעים, המורכב מעגבניות ופלפלים בעיקר. התבשיל היומי שלא הופיע בתפריט נקרא קודו באהרטה, הוא היה מעין פירה של דלעת, עגבניות ותפוזים מעושנים עם יוגורט. בתבשיל מורגשים הטעמים המעושנים של הירקות שנתנו לו טעם פחות מוכר.

טאלי ספיישל זוגי (צילום: ניצן מוסקט)

בנוסף, בטאלי היה סמוסה, מנה מטוגנת, במילוי של תפוח אדמה, קשיו וכוסברה. בינינו, מי יכול להתנגד לאוכל מטוגן וטעים? וכשהוא מתובל כמו שצריך, אז בכלל. הטאלי הוגש לצד אורז בסטמי שהיה מדוייק, וגארליק באטר נאן שהיה עשוי בצורה מדהימה שלא יכלנו להפסיק לאכול.

בנוסף, הוגש לצד הטאלי סמבאר- מעין מרק ירקות פיקנטי, שאליו קצת פחות התחברתי, בעיקר כי היו מספיק תבשילים וצ'אטני מעניינים. יוגורט עם נקטרינה ונענע, וצ'אטני ירוק חרפרף. יוגורט משתלב מצויין עם כל מנה הודית ותמיד מוסיף לו רעננות ומקליל את החריפות של התבשילים.

טעמנו גם עוד שני סוגים של מנות מטוגנות, הראשון היה קוטה קאצ'ורי, מטוגן שמגיע מאיזור רגסטאן במילוי של קטניות. השני היה לאוקמי, מטוגן מאיזור היידרבאד, במילוי ירקות שורש מקורמלים- כרישה, קולורבי, דלעת, כרוב ונענע. המטוגנים הוגשו לצד צ'אטני תמרינדי מתוק וצ'אטני ירוק חריף, שניהם טעמים שלא נתקלתי בהם, והיו מפתיעים ומרגשים, בדיוק כמו שהודו עושה.

קוטה קצורי (צילום: ניצן מוסקט)

כל התבשילים השונים שטעמנו, הרגישו לחלוטין נאמנות למקור, מתובלות וחריפות (לרגישים כדאי להכין מראש קנקן מים), בדיוק כמו שמצפים מאוכל הודי אמיתי. עם המוזיקה שהדהדה מתוך המסעדה, הכלים ההודיים, ואפילו הודיים שהתיישבו לאכול הפכו את החוויה לארוחה הודית אותנטית עם געגוע.

בהתאם לכך שג'ירה הוא מקום ביתי ואותנטי, השירות היה אדיב, כלל העובדים היו נחמדים וסבלניים במיוחד.

לקינוח אכלנו את הדבר המופלא המוכר בתור באגסו קייק, קינוח פופולרי בצפון הודו שמורכב משכבות של ביסקוויט חמאתי, ריבת חלב ושוקולד, מה יכול להיות יותר טוב מזה. את הבאגסו קייק הביאה לארץ בחורה צעירה שחזרה מהטיול שלה בהודו והתחילה לייצר אותו בארץ ולמכור אותו, ועכשיו גם אפשר למצוא אותו בג'ירה.

במקביל לזה שתינו צא'י הודי שבשנייה החזיר אותי למאמא אינדיה, ולאסי זעפרן ונקטרינה טעים ומרענן, בדיוק מה שצריך לקיץ הישראלי. זאת הייתה הדרך המושלמת לסיום של ארוחה כזאת. אז אם אתם שומעים מוזיקה הודית בלב ירושלים, תדעו שהגעתם למסעדה ההודית היחידה בעיר, שתחזיר אתכם ברגע להודו.

(צילום: ניצן מוסקט)

בשורה התחתונה: חוץ מהוריאנט ההודי של הקורונה שמשותלל, ג'ירה זה הכי קרוב להודו שתוכלו להגיע בזמן הקרוב.

מנות: נאמנות למקור, שווה להתנסות במנות חדשות, גם אם הן פחות מוכרות.

מחירים: מקבלים תמורה הוגנת למחיר.

שירות: אדיב

כתובת: הלני המלכה 7, ירושלים.

שעות פתיחה: ימי א'-ה' 12:00 עד 00:00, ימי ו' 11:00-16:00.

טלפון: 053-5561457.

כשרות: כשרות צהר.

חניה: חניונים בסמוך למסעדה.

נגישות: המקום נגיש.

שירותים: יש במקום.

בונוס: יש אפשרות לקנות חטיפים הודיים בחנות, וגם את הבאגסו קייק הנפלא.

חשבונית:
טאלי ספיישל זוגי – 120
צא'י – 10
לאסי – 20
באגסו קייק – 25

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
חבל דווקא נשמע...
כשרות צהר | 24-06-2021 13:38
חבל דווקא נשמע נחמד
2
הטקסט דורש הגהה ועריכה
עברית | 26-06-2021 16:43
עברית שפה יפה מאוד :)