חדשות המגזר

למה המחליף של איילת שקד יושבע רק שבוע הבא?

היום ייכנס רשמית יום-טוב כלפון כחבר כנסת מטעם ימינה, אך מעמד ההשבעה יתקיים רק ביום שני הבא, מכיוון שלא יחלפו 48 שעות מהגשת מכתב ההתפטרות ועד סיום ישיבת המליאה

למה המחליף של איילת שקד יושבע רק שבוע הבא?

ביום שני האחרון התפטרה שרת הפנים, איילת שקד, מחברותה בכנסת, וזאת במסגרת "החוק הנורווגי" ומקומה אמור להיכנס הבא בתור, יום-טוב כלפון, שיצטרף לסיעת ימינה כחבר כנסת.

לפי החוק, כשחבר כנסת עוזב את הכנסת, ההתפטרות שלו נכנסת לתוקף אחרי 48 שעות, אז נכנס הבא בתור באופן אוטומטי, עם זאת מועד ההשבעה הרשמי תלוי בישיבה המליאה הקרובה.

מכיוון ששקד הגישה את מכתב ההתפטרות שלה לידי יו"ר הכנסת, ח"כ מיקי לוי, ביום שני בשעה 15:40 וישיבת המליאה היום (ד') תסתיים לפני השעה הזו, לא יחלפו 48 שעות ולכן הוא לא יוכל להישבע היום.

(חיים גולדברג)

מסיבה זו, מעמד ההשבעה של כלפון יתקיים בישיבת מליאת הבאה, רק ביום שני הבא (28 ביוני). למרות זאת, כהונתו יחל היום רשמית בשעות אחר הצהריים.

רשמית: בנט מינה את סטלה וינשטיין כמנכ"לית ימינה

הח"כ החדש השני של ימינה

כאמור המחליף של שקד הוא עו"ד יום טוב כלפון, יו"ר תנועת "עלינו" לשילוב עולים דוברי צרפתית. וכן עו"ד במשרד גולדפרב זליגמן ושות' בת"א.

כלפון, בן 35, נשוי + 3 ומתגורר בגבעת וושינגטון.

שקד תהיה השרה השנייה המנצלת את "החוק הנורווגי" במסגרת סיעת ימינה, זאת לאחר ששר הדתות מתן כהנא כבר התפטר שבוע שעבר, במקומו נכנסה ח"כ שירלי פינטו, הח"כית החירשת הראשונה.

שירלי פינטו השבעה
שירלי פינטו השבעה| צילום: ההשבעה של ח"כ שירלי פינטו (צילום: ערוץ כנסת)

כזכור, הבא בתור היה אמור להיות שי מימון, אך זה הודיע שבוע שעבר כי הוא מסיר את שמו מרשימת ימינה, לאור התנגדותו להקמת ממשלת בנט-לפיד.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

10
10
גימי-יהודי מיהודה
23.06.21

הקואליציה-גן ילדים מפלצתיים מופרעים הרסניים! משמיים ימוגרו יושמדו יכחדו מארץ הקודש הם ומשפחותיהם לנצח!

9
בנט !!!! איסור אשת
23.06.21

בנט !!!! איסור אשת איש !!!! געוואלד גהינום !! וכלפון = יהיה דלפון. ושקד = מקומה בכנסת תמיד ייפקד

8
Eric אריק
23.06.21

כלפון הצרפתי השקרן לכל עולי צרפת שהוא ביקש מהם להצביע לו ולימינה. מה חושבת עליו דודתו ג'סיאן או סוניה או לינדה האמר שלו? פשוט בושה לכל העולים מצרפת שכלפון משתף פעולה עם בנט הנוכל ומצטרף לממשלת השינאה ועבס רע"ם. לא דרכם של עולי צרפת בישראל !! םשוט בגידה בצרפתים. לא עוד נתפלל איתו בבתי כנסת . לא עוד נהיה איתו בקשר חברתי !! En un mot. Traite des francais !!