סאגת מינוי שר ההתיישבות. 10 ימים לאחר הקמת הממשלה, לסרוגים נודע כי יו"ר הבית היהודי חגית משה, הציעה ליו"ר לשעבר של המפלגה, הרב רפי פרץ להתמנות לשר ההתיישבות. הרב פרץ סרב להצעה.
הרב רפי פרץ שימש בממשלה הקודמת (נתניהו-גנץ) כשר לענייני ירושלים ומורשת, ובממשלת המעבר של נתניהו כשר החינוך. הוא פרש מתפקידו כיו"ר הבית היהודי, תפקיד אליו נבחרה משה, שבסופו של דבר לא שובצה ברשימה של אף מפלגה.
עוד באותו נושא
אולטימטום למשה: קחי את התפקיד או שאורבך ימונהאמיר אטינגר


חגית משה| צילום: חגית משה באולפן סרוגים
בליל הגשת הרשימות נחתם הסכם לפיו היא תמונה לשרה (או מישהו מטעמה), בממשלת בנט. 10 ימים לאחר השבעת הממשלה, ומשה אינה רוצה לתפקיד, ואף מתקשה למצוא מועמד מטעמה שיסכים לכהן כשר.
נזכיר כי בימים האחרונים הועבר למשה אולטימטום לפיו או שתתמנה בעצמה לתפקיד שרת ההתיישבות או שהמינוי יועבר לח"כ ניר אורבך.
תגובות
מעולה הרב פרץ הוא צדיק ומענטש. הוא בקשר טוב עם גנץ. וכך הוא בטוח ימנע את הרס אביתר. אבל גם אם לא - אין לו לאן לרדת יותר בפוליטיקה. כך שמכאן הוא יוכל רק לעלות.