אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

שרולה: להרגיש במסעדה אירופאית | ביקורת מסעדות

למעדניית שרולה הגענו בשעת אחר הצהריים ירושלמית. היא מתכתבת עם הקונספט האירופאי צרפתי שתמיד חלמנו ולא יכולנו להינות ממנו. האמת, יצאנו עם טעם של עוד

שרולה: להרגיש במסעדה אירופאית | ביקורת מסעדות
  (צילום: יחצ)

שרולה היא מסעדה ומעדנייה. היא נמצאת בירושלים, אבל כשהיינו במקום שכחנו לרגע שאנחנו לא במעדנייה אירופאית. בירור קצר חשף בפנינו את משמעות הבחירה בשם "שרולה", הבעלים מתהדרים בבשרים מזן זה, המבטיח איכות וטעם.

המעדנייה

שרולה במהותה היא מעדנייה המתפארת במבחר בשרים ביישון איכותי המבוצע במקום, בכשרות מחפוד וחלק בית יוסף (לא כולל המסעדה). בנוסף, המקום מציע לחובבי הז'אנר מגוון נקניקים ייחודיים, דגים מעושנים ועוד. באופן טבעי קהל היעד הוא האוכלוסייה הצרפתית והאנגלוסקסית מהשכונות הסמוכות. במקררי המעדנייה ניתן למצוא מוצרים ייחודיים המובאים מצרפת כגון משקאות, ריבות, רטבים, לחמים ועוד. בנוסף ניתן למצוא מגוון עשיר של מוצרי בריאות אורגניים.

ניתן למצוא במקום עוד מגוון מוצרים (צילום: יחצ)

המעדנייה מעוצבת בסגנון מודרני, קווים נקיים בשחור ולבן תוך שימת דגש על הנתח העיקרי של המקום, הבשרים. למולנו ניצבה ויטרינת בשרים ומאחוריה חלון ראווה למקרר יישון הבשרים.

המעדנייה משמשת כמסעדה באופן חלקי, ניתן לשבת במקום ולקבל מנה עיקרית, נתח בשר או עוף מהמגוון הקיים.

המעדנייה (צילום: יחצ)

המסעדה

התיישבנו בשולחן על הרחוב לצד מספר סועדים מצומצם. הגענו למקום ביום ראשון, וניתן היה לחוש במיעוט הלקוחות היחסי. מסועדים נוספים לצידנו שמענו שבסופי שבוע המקום מתמלא.

כפתיח הוגשה לשולחן פלטת נקניקים, לצד פרוסות בגט וזיתים, שלא הותירה אף בלוטת טעם אדישה בפה.

כסועדים דתיים בחו"ל, החוויה הקולינרית מסתכמת לרוב בצעידה ברחובות אירופאיים תוך נעיצת מבטים בצלחות הסועדים בבטן מקרקרת, ביודענו שעלינו להסתפק בקבנוס במקרה הטוב.

הטעמים בשרולה החזירו אותנו מיד לריחות ולצלחות באותם רחובות אירופאיים, תוך צלילה למחוזות חדשים. לפתיחה הוגשה לנו פלטת נקניקים – "פווה צרפתי", "רוזה", "שוריזו", ואנטריקוט. כל אחד מהנקניקים היה ייחודי בטעמיו ומלווה בארומות שלא פגשנו. מבחינתי, שווה לחזור ולו רק בשביל הנקניקים המושלמים. יש לציין שהבגט לא איכותי במיוחד, הוא הוגש קר ומעט יבש.

למנה עיקרית קיבלנו על בוצ'ר עץ נתחי פילה ואנטריקוט. לצידם הוגש סלט חסה פשוט, ברוטב חרדלי מוצלח.

האנטריקוט היה עשוי בצורה מדויקת ומקצועית. צורת העשייה אחידה לכל הנתח, ורמת השומן הייתה בינונית טובה. הסטייק היה רך ולא צמיגי גם כשהתקרר, אך לא היה מהטובים ביותר שטעמנו לאחרונה. כשהתקרר מעט ניתן היה לחוש שהבשר מעט יבש.

הפילה לעומת זאת היה עשוי בחסד וללא רבב. הטעמים היו פשוטים ועזים, טעם פלפל ומליחות היישון הורגשו היטב, ואלו הוציאו את טעמי הבשר המשובח. הנתח היה נימוח כחמאה, צרוב מבחוץ ורך מאוד מבפנים. גם הפילה שמר על רמת עשיה אחידה. אפילו לאחר שהתקרר טעמו לא נפגם.

(צילום: יחצ)

המסביב

לשולחן הוגש יין יראון 2018 של יקב הרי גליל, בחירה מדויקת של בעלי המקום. יין מעניין ומגוון, מיושן מספיק אך אינו מתאפיין בעפיצות גבוהה ואינו גונב את ההצגה.

שרולה נפתחה לפני כשלושה חודשים וניכר כי מבחינת מסעדנות – הם עוד בתחילת הדרך ועדיין חסרים מאפיינים אלמנטריים. תפריטים או קנקני מים אינם בנמצא, בעמדת נטילת הידיים אין נייר לניגוב והדרך לשירותים שאינם נקיים עוברת במחסן. תוספות אינן חלק מהתפריט וכך גם המנות האחרונות. אבל מבחינתנו, הבשר שווה את זה.

יש לציין כי המקום מציע עמדה לסנדוויצ'ים בטייק אווי, ואוכל מבושל הכולל עופות, בשרים ותוספות.

בשורה התחתונה:  מי שבא ומוכן לוותר על החוויה הקלאסית של מסעדה, יקבל במחיר הגון ונגיש מנת בשר טעימה מאוד וחוויה מיוחדת שאינה מוכרת ונפוצה בארץ.

לסיכום

ציון כללי: 4

מנות: יודעים לעבוד שם עם בשר בצורה מקצועית. על תוספות הם יצטרכו לעבוד עוד קצת.

מחיר: שווה לכל נפש, יחסית לבשר איכותי.

שירות: מצויין.

שירותים: לא נקיים והדרך אליהם לא הכי סימפטית.

כשרות: רבנות ירושלים.

כתובת: דרך בית לחם 84 ירושלים.

שעות פתיחה: ראשון – חמישי 8:00-20:00, שישי 7:30-15:00.

החשבונית

פלטת נקניקים –  50 ₪

נתח בשר 250-300 ג' לבחירה – 100 ₪

יין יראון 2018 – 115 ₪

סה"כ לשני סועדים – 365 ₪

סנדוויץ' נקניק בטייק אווי – 35 ₪

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
כמה משלמים על כתבה כזאת?
ging | 23-06-2021 8:28
גם אתם וגם במצב הרוח באותו שבוע, זה כבר חשוד...