מבזקים
סרוגים
"אתם תומכים בטרוריסטים!"

צרחות בכנס: אתה גזען, תפסיק כבר! | צפו

למרות המכתבים שנשלחו מח"כים מהקואליציה ומהאופוזיציה, בקריאה לבטל את הכנס "בין כיבוש לאפרטהייד", הוא מתקיים היום (ג') בכנסת. בין הנוכחים: פעיל BDS וח"כ איתמר בן גביר

צרחות בכנס: אתה גזען, תפסיק כבר! | צפו
צרחות בכנס: אתה גזען, תפסיק כבר! | צפו צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

בכנסת נערך כעת כנס  "אחרי 54 שנים: בין כיבוש לאפרטהייד". כזכור, לכנס התנגדו חברי כנסת מהקואליציה ומהאופוזיציה. בין האורחים: חבר הכנסת איתמר בן גביר, שעושה הכל כדי לפוצץ את הכנס ולא לתת לו להתנהל.

האופוזיציה והקואליציה נגד כנס האפרטהייד בכנסת
האופוזיציה והקואליציה נגד כנס האפרטהייד בכנסתצילום: האופוזיציה והקואליציה נגד כנס האפרטהייד בכנסת

"אויבים שלנו, יא מחבל!", צעק חבר הכנסת בן גביר כלפי מארגני הכנס. ח"כ עאידה תומא-סלימאן, ממארגנות הכנס, הטיחה בו: "הוא יכול המשיך עם הפרובוקציה שלו. אתה יודע טוב מאוד מי מחבל פה" . "מה קרה, פתאום אין חופש ביטוי?", התפלא בן גביר.

מארגני הכנס (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)
פעיל הBDS (צילום: בנצי רובין)

לאחר מכן, עלה בזום עומר שאקיר, פעיל BDS שאין לו רשות כניסה לישראל. "איך את נותנת לאדם כזה לדבר בכנסת ישראל? מי נתן לכם רשות? הוא מחבל!", תומא סולימאן: "בכיף אני נותנת לו, בכבוד". בן גביר: "הוא מחבל!" מוסי רז עקץ את בן גביר: "אם יש תמונה שלו בסלון שלך הוא באמת מחבל". תומא סולימאן: "יא גזען תסתום כבר! הוא חבר יקר במחלקה נגד הכיבוש", "אז למה הוא הורחק מישראל?", תהה בן גביר.

בן גביר למוסי רז: "אתה תומך טרור!", מוסי רז השיב לו: "זה לא נכון, אני לא תומך בך".

בדיון מתקיים במסגרת של 'כנס מיוחד', בו אסור להוציא את המשתתפים ולא מתקיימת קריאה לסדר. זה לא מנע מהמארגנים לקבל החלטה ולהוציא את ח"כ בן גביר והעיתונאי הערבי-ישראל יוסף חדאד. מספר דקות לאחר שח"כ אביר קארה נכנס והטיח דברים במשתתפים, גם הוא הוצא מהכנס.

איתמר בן גביר כנס האפרטהייד